„Nakon prva dva izdanja, koja su više bila usmjerena na problematiku startupova, odlučili smo napraviti zaokret i orijentirati se na stvaranje regionalne mreže usmjerene prema developerima“, kaže osnivač i pokretač konferencije Shift koja je prošle godine u Splitu okupila 1.200 sudionika iz svih dijelova svijeta Ivan Burazin.

Ove godine, u dva konferencijska dana, 31. svibnja te 1. lipnja, govornici će obradit više desetaka tema, među kojima će se naći standardne teme u vezi web i mobile developmenta ali i najaktualnije IT teme o kojima se piše svakodnevno kao što su umjetna inteligencija, blockchain i dezentralizirane aplikacije.

Konferencija tradicionalno organizira i posebne radionice usmjerene na mlade developere, a sudionicima će ponuditi jedinstveno iskustvo.

Od dosad potvrđenih govornika ističu se vodeća imena globalnog IT giganta Microsofta, predstavnici najpoznatijeg svjetskog web shopa Amazona, koji je prethodni mjesec otvorio svoj prvi off-line store u Seattleu, kao i stručnjaci iz GitHuba te CSS-a, čije proizvode i usluge diljem svijeta svakodnevno upotrebljavaju milijuni korisnika.

Organizatori najavljuju prva tri govornika:

Tarik Makota je Solution Architect za Amazon Web Services. Pruža tehničko vođenje, savjetovanje o dizajnu te thought leadership za najznačajnije strateške software partnere AWSa.

Njegova karijera uključuje preko 20 godina iskustva u softverskom razvoju, te zaduženja u raznim industrijama, kao što su financijski printing, isporuka dobara i administracija, te financijske usluge.
Kathy Simpson je direktorica za upravljanje proizvodima u GitHubu. Ima dugogodišnju inženjersku pozadinu , te njeguje veliku strast za tehnologijom.

Prije Githuba, Kathy je radila kao stariji manager proizvoda u Heroku za Human Interface Team gdje je posljednjih 10 godina vodila proizvode od začetka preko prototipova, pa sve do dana puštanja proizvoda u opticaj.

Sean Larkin je Technical Program Manager u Microsoftu. Bivši predstavnik za tehničku podršku, postaje odmetni software inženjer, vođen potrebom da pomogne ljudima s kodovima koje piše.  Sean je član Webpack core tima, angular tima i angular-cli core tima.

Živi da bi drugima približio svijet web programiranja. Opsjednut je AngularJS-om, readabilitijem, Webpackom, bundlersom, toolingom, i svime što pomaže da web programiranje i inženjering postanu svima lakši i ugodniji za korištenje.

Podijeli: