Serengeti, hrvatska konzultantska tvrtka koja pruža usluge razvoja enterprise rješenja i jedna je od najvećih developerskih tvrtki u Hrvatskoj, i Besplay Adria, zagrebački startup koji je razvio RedAI aplikaciju, danas su potpisali ugovor kojim tvrtka Serengeti postaje suvlasnikom RedAI aplikacije. Osim toga, Serengeti je najavio i suradnju s tvrtkom Tricentis koja je prepoznata kao lider u automatskom testiranju od strane Gartnera, Forrestera i IDC-a.

U prvoj polovici 2020. godine Serengeti je započeo niz novih projekata na domaćem i stranom tržištu u kojima primjenjuje najbolje prakse agilnog razvoja softvera i primjenu DevOps metodologije te tako nastavio sa svojim uspješnim rastom. Širenje portfolia usluga ulaskom u novu industriju i primjenu najnaprednijih tehnologija prilika je za sve developere da se pridruže kolegama koji rade na atraktivnim međunarodnim i domaćim projektima.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Preuzimanjem dijela vlasništva u RedAI aplikaciji Serengeti je postao ekskluzivni partner tvrtke Besplay Adria te će podržati ovu startup tvrtku u daljnjem razvoju aplikacije kao i njenom predstavljanju na stranim tržištima. Riječ je o aplikaciji koja se koristi tehnologijom umjetne inteligencije i koja prodajnim predstavnicima omogućuje analizu polica u svega nekoliko sekundi. Sljedeći korak u razvoju aplikacije je 3D mapiranje proizvoda unutar aplikacije što zahtjeva daljnju primjenu naprednih i modernih tehnologija.

Inovacije općenito, high-tech proizvodi, ali i softver, postali su standard u svim industrijama. Agilnost je jedna od naših kompanijskih vrijednosti te uvijek tražimo načine kako da developerima omogućimo rad na velikim i vrijednim projektima. Suvlasništvom u RedAI aplikaciji smo prošili svoj portfolio usluga u tehnološkom i industrijom smislu iz razloga što se ova aplikacija temelji na primjeni umjetne inteligencije i strojnog učenja u FMCG sektoru.“ izjavio je Goran Kalanj, izvršni direktor Serengetija te dodao kako je suradnja s tvrtkom Tricentis dodatna potvrda kvalitete rada Serengetijevih developera s obzirom da je riječ o svjetskom lideru u razvoju rješenja za testiranje softvera što su prepoznali Gartner, Forrestera i IDC.

RedAI je aplikacija koja donosi trenutne rezultate na vašem uređaju u korelaciji s vašim prethodno definiranim KPI-jevima. Korisnik fotografira policu ili hladnjak mobilnim uređajem ili tabletom s jednostavnim smjernicama ugrađenim u aplikaciju. AI softver otkriva, obrađuje i klasificira svaki SKU koji je prethodno definirao klijent te isporučuje rezultate korisniku na licu mjesta i menadžerskom timu i uspoređuje usklađenost s utvrđenim KPI-jem ili uvjetima ugovora s pojedinim retailerom.

Izuzetno nam je drago da započinjemo poslovnu sinergiju sa Serengetijem, koji je etabliran na hrvatskom tržištu kao jedna od vodećih IT tvrtki. Obzirom da je i RedAI rješenje 100% made in Croatia, drago nam je što će dvije hrvatske tvrtke u budućem periodu nastojati RedAI komercijalno pozicionirati izvan naših granica, kao i kontinuirano tehnološki unaprjeđivati samo rješenje u godinama pred nama. FMCG/CPG je primarna industrija gdje se RedAI pokazao kao „must have“ proizvod za vodeće tvrtke unutar te branše, ali cilj nam je i u drugim industrijskim nišama ponuditi komplementarna digitalna rješenja i unaprijediti njihovo poslovanje.“ izjavio je Domagoj Boršić, direktor tvrtke Besplay Adria.

Pametno testiranje softvera je budućnost softverske industrije, a Serengeti će dati svoj doprinos kroz suradnju s tvrtkom Tricentris na način da će proširiti postojeći tim te raditi na razvoju novih, naprednih funkcionalnosti automatskog testiranja softvera. Tricentris je globalno prepoznata tvrtka koja se nekoliko godina za redom nalazi na samom vrhu industrije softverskog testiranja i to prema nezavisnim istraživanjima. Njihovo rješenje predstavlja end-to-end testing automation platformu i postalo je standard testiranja iz perspektive krajnjeg korisnika.

Serengeti je konzultantska tvrtka koja pruža usluge razvoja složenih poslovnih rješenja primjenjujući Team Extension Model i inovativne tehnologije. S preko 100 projekata u različitim industrijama, pozicionirana je kao poželjan partner za razvoj poslovnih rješenja koja ubrzavaju digitalnu transformaciju i podupiru klijente u primjeni vizionarskih trendova. Od svog osnutka 2007. godine, kontinuirano raste prihodovno, brojem zaposlenih i listom renominiranih klijenata koji su lideri u svojim industrijama.

Podijeli:

 

 

Vezane objave