Tim SeekandHit je izradio rješenje za stvaranje sadržaja u realnom vremenu za sportske događaje, što omogućuje brandovima da učinkovitije koriste sportske trenutke te je tim rješenjem pobjedio naovogodišnjem Innovation Hacku tvtrke Spark, održanom u Mostaru. Drugo mjesto osvojio je tim NightWatch za projekt koji je uveo element igre u klasičnu sportsku kladionicu, dok je DVC Solutions napravio platformu koja omogućava praćenje učinka većeg broja košarkaša iz različitih timova ili liga na jednom mjestu te osvojio treće mjesto.

Trodnevni hackathon u kojem je sudjelovalo deset timova s 38 natjecatelja započeo je u petak ujutro 27. listopada s pripremnim radionicama za hackathon, koje je toga dana do 17 sati držala ekipa iz suorganizatora natjecanja Sportradara. Sportradar je velika međunarodna korporacija koja ima 1.900 zaposlenika u 30 zemalja u svijetu a posluje na jedinstvenom raskrižju sporta, medija i betting industrije. Hackathon je počeo točno u 17 sati, a deset timova je razvijalo svoje prijavljene ideje na teme: sportsko klađenje, gamifikacija sportskih podataka, sportski podaci budućnosti i sportsko novinarstvo

Nakon 48 sati koliko su natjecateljski timovi imali za razvoj svojih ideja uslijedile su prezentacije rješenja napravljenih te proglašenje pobjednika. Tročlani žiri (Andrea Čordaš – SPARK, Stjepko Čordaš – NSoft, i Luka Pataky – Sportradar) jednoglasno je odabrao najbolje prema kriterijima inovativnosti, izvedivosti, tržištu i komercijalne održivosti.

Podijeli:

 

Vezane objave