Schneider Electric, globalna kompanija specijalizirana za upravljanje energijom i automatizaciju, upravo je sedmu godinu zaredom predstavila natjecanje Go Green in the City. Riječ je o globalnom godišnjem natjecanju namijenjenom studentima poslovnog upravljanja i tehnoloških znanosti s ciljem promicanja inovativnih ideja upravljanja energijom za pametne gradove.

U razdoblju od 13. veljače do 12. svibnja ove godine natjecanje će biti otvoreno za sve preddiplomske i poslijediplomske studente poslovnog upravljanja i tehnoloških znanosti te studente na poslijediplomskim specijalističkim studijima iz poslovnog upravljanja (MBA) iz cijeloga svijeta. Od studenata se očekuje da osnuju dvočlane timove (s najmanje jednom ženom kako bi se potaknula različitost i inkluzija) te predaju studiju slučaja koja ilustrira njihove zamisli o inovativnim rješenjima za upravljanje energijom u gradovima. Sve se spomenute studije moraju odnositi na jednu od četiri osnovne teme poslovnih izazova kompanije Schneider Electric (strategija i tehnologija, energetska učinkovitost rješenja za hlađenje, skladištenje energije, te integrirani urbani energetski sustavi) ili na bilo koju jedinstvenu zamisao o prelasku na ekološko djelovanje.

Natjecanje je prvi puta održano 2011. godine te svake godine privlači sve više timova. Godine 2016. na natjecanje se prijavilo 16.466 sudionika iz 180 zemalja diljem svijeta te je predano ukupno 1.184 studija slučajeva. 2016. godine pobjedu je odnio tim sa Sveučilišta primijenjenih znanosti – FH Aachen iz Njemačke, zahvaljujući zamisli o inovativnom off-grid rješenju s vjetroturbinom i pumpom za vodu, koje ruralnim poljoprivrednim zajednicama omogućuje pristup čistoj energiji po niskoj cijeni.

Popis od sto timova polufinalista bit će objavljen 9. lipnja. Svaki od tih sto timova zatim će dva mjeseca raditi s mentorom iz Schneidera kako bi napravili sinopsis i video prezentaciju svoje zamisli. Nakon objave popisa 12 timova finalista 7. kolovoza 2017., timovi će otputovati u Pariz, gdje će se natjecati u velikoj završnici u razdoblju od 9. do 13. listopada ove godine. Pobjednički tim proputovat će svijet u stilu: posjetit će pogone kompanije Schneider Electric, te se družiti sa zaposlenicima i višim menadžmentom. Pored toga, biti će im ponuđen i posao u Schneider Electricu.

 

Podijeli:

 

Vezane objave