netbotz-250-front_rev

Schneider Electric, specijalist za upravljanje energijom i automatizaciju, predstavio je uređaj NetBotz 250, za jednostavniju fizičku zaštitu podatkovnog centra. Novi uređaj omogućuje skalabilan pristup serverskim ormarima i pro-aktivan nadzor IT okruženja u stvarnom vremenu. Uređaj štiti opremu od fizičkih oštećenja, potencijalnih rizika okruženja, kao i ljudske pogreške – dakle, od svega što može poremetiti rad podatkovnog centra i smanjiti njegovu pouzdanost. NetBotz 250 može se koristiti na više načina, počevši od jednostavnog nadzoraokruženja, nadzora pristupa serverskim ormarima ili u obje navedene svrhe kao kombinirana zaštita.

Niz naprednih funkcija i suvremeno korisničko sučelje omogućavaju gotovointuitivnu podršku NetzBotz senzora temperature i vlage, te omogućavaju adaptaciju. Istovremeno je omogućena detekcija tekućine, vibracija, kao i dima, čime se smanjuje mogućnost nastanka štetnih događaja, te se preveniraju ili skraćuju potencijalni zastoji u radu. NetBotz 250 je uskladiv s APC rješenjima za serverske ormare i rješenjem StruxureWare Data Center Expert. Uređaj NetBotz 250 bez problema se integrira u postojeće instalacije i na taj način olakšava implementaciju, konfiguriranje, upravljanje i zaštitu, odmah po instalaciji.

Kontrola pristupa serverskim ormarima dostupna je u dvije varijante, sa 125 kHz i 13.56 MHz frekvencijskim čitačem. Pristup ormaru sa serverima uređaj dopušta samo akreditiranim korisnicima, a može se konfigurirati i tako da šalje upozorenja IT osoblju u slučaju provale.

 

 

Podijeli:

 

Vezane objave