Tvrtka Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, predstavila je suradnju s kompanijom Hewlett Packard Enterprise (HPE) na mikro podatkovnom centru HPE Micro Datacenter, na nedavnoj Gartnerovoj konferenciji o podatkovnim centrima, infrastrukturi i upravljanju operacijama u Las Vegasu. Zajednički osmišljeno rješenje konvergentne infrastrukture pruža cjelovitu IT infrastrukturu, umrežavanje, pohranu i upravljanje u jedinstvenoj i neovisnoj infrastrukturi koju je vrlo lako pokrenuti, a koja predstavlja savršeno rješenje za distribuirana IT okruženja.

Schneider Electric koristi vlastiti SmartBunker FX™ (integrirano i sigurno kućište s rješenjima za neprekidno napajanje energijom, distribuciju energije, hlađenje i nadzor) s HPE-ovim rješenjima za pohranu, umrežavanje i računalstvo, za razvoj HPE Micro Datacenter, integrirane arhitekture, izrađene po mjeri, koja podržava rubna okruženja. Spomenuta arhitektura osmišljena je uz pomoć tehnike kompanije Schneider Electric i HPE-ovih savjetničkih usluga, te predstavlja rješenje koje je optimizirano za izvođenje operacija. Zahvaljujući tome, korisnici mogu skratiti kašnjenja i vrlo brzo dodati novi kapacitet, istovremeno omogućujući rad sigurnog okruženja udaljenog podatkovnog centra kojim se jednostavno i lako upravlja.

Softverski definiran mikro podatkovni centar HPE Micro Datacenter koristi sustave HPE ConvergedSystems i HyperConverged, koji podržavaju računalstvo u oblaku, te IoT rješenja HPE Edgeline. Poboljšano rješenje koje je izgrađeno unutar sustava SmartBunker FX-a kompanije Schneider Electric u veličini između 23U i 42U, u sebi spaja IT s napajanjem i hlađenjem od 1N i 2N, te ekološkim i sigurnosnim nadzorom, u platformu s jednostrukom isporukom. Nadalje, sustav SmartBunker FX opremljen je opcijom upravljanja na daljinu za IT komponente i fizičke komponente infrastrukture, te lokacijama koje trebaju dodatnu fizičku zaštitu i sigurnost ili nemaju zaseban IT prostor pruža dostupnost i pouzdanost na razini podatkovnih centara.

Mikro podatkovni centar HPE Micro Datacenter dostupan je putem kompanije HPE i njezinih partnera. Cijene ovise o korisničkoj konfiguraciji.

Podijeli:

 

Vezane objave