Nakon aplikacije za online testiranje kandidata za nekoliko vrsta zanimanja Posao na dlanu i njene verzije za inozemno tržište Careerathand (za sada dostupan na engleskom, njemačkom i srpskom jeziku, a u pripremi je i verzija na talijanskom jeziku), zagrebačka tvrtka Posao na dlanu d.o.o. pokrenula je aplikaciju HireKnowHow. Kako nam je rekao izvršni direktor tvrtke Vladimir Benić svrha nove aplikacije olakšati edukaciju u području procesa zapošljavanja.

Aplikacija je primarno namijenjena tvrtkama tj. pojedincima koji utječu na provođenje procesa selekcije kod zapošljavanja i onima koji žele razmisliti o poboljšanju tog procesa.

„Aplikacija u sebi uključuje članke vezane uz najbolje prakse kod zapošljavanja (s temamama kako analizirati životopis, napisati opis posla, provesti testiranja kandidata, intervjurati kandidate…),  olakšava razumijevanje analitike kod zapošljavanja, upućuje što i kako mjeriti i izračunati kod procesa zapošljavanja te savjete koje ključne pokazatelje uspješnosti u tom procesu pratiti.

Usto, aplikacija prati poznate blogove i osvježava vijesti iz područja ljudskih resursa i zapošljavanja, uključuje video sadržaj, uglavnom predavanja s konferencija istaknutih globalnih tvrtki i njihovih direktora ljudskih resursa.

Korisnici aplikacije mogu pročitati najnovije primjere i trendove, na koji način zapošljavanje rade najbolje kompanije, što je bitno kod analize životopisa, prednosti i nedostatke online testiranja, kako provesti proces razgovora za posao, kako izračunati trošak zapošljavanja, kako je Google unaprijedio svoj proces zapošljavanja i slično”, objasnio je Benić.

„Cilj nam je kroz aplikaciju i povezati više contributora – svih onih koji imaju interesantnu priču oko vlastitog know-howa kod zapošljavanja Inače u aplikaciji imamo i chata koji nam služi za korisničku podršku. To je mali robot koji simulira konverzaciju. Mislim da smo i dalje prvi u Hrvatskoj a takvim rješenjem“, rekao nam je Benić.

Aplikacija HireKnowHow dostupna je na Apple Store-u i Google Play Store-u odnosno za iOS i Android uređaje

Podijeli:

 

Vezane objave