Eutelsat će u utorak 6. rujna lansirati u termosferu (90-500 km od Zemlje) novi VHTS (Very High Throughput Satellite) Konnect. Satelit će biti lansiran raketom Ariane 5 koju je izradio Arianespace. Orbitalni komunikacijski sustav emitiranja izgradio je Thales Alenia Space. Konnect će biti 37. satelit koji je Arianespace lansirao za Eutelsat, otkako su tvrtke započele suradnju 1983. godine.

Satelit će omogućiti brzine prijenosa podataka od 500 Gb/s. Takve brzine bit će omogućene i u područjima bez pokrivenosti i područjima slabije pokrivenosti telekomunikacijskim signalom u Europi, jednako na kopnu, na moru i u zraku, naveli su iz Eutelsata.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Konnect VHTS koji je izradio Thales Alenia se sastoji od do sada najsnažnijeg digitalnog procesora za slanje u Zemljinu orbitu. Konnect VHTS se temelji na potpuno električnoj platformi Spacebus NEO. Tehnologija kombinira agilnu dodjelu kapaciteta, optimizirano korištenje spektra i podršku te postupnu implementaciju mrežne pokrivenosti.

Mrežno rješenje za satelitski pristup SpaceGate, dizajnirano za satelite visoke propusnosti i vrlo visoke propusnosti, omogućit će širokopojasnu povezanost s najboljom spektralnom učinkovitošću, značajno povećavajući performanse zemaljskog segmenta EutelSat Konnect VHTS.

Sastoji se od opreme osnovnog pojasa koja će se postaviti u Eutelsatove zemaljske stanice kao i terminale, omogućujući internetsku povezanost preko područja bez optičkih vlakana zahvaljujući satelitu.

Fleksibilno i modularno rješenje SpaceGatea razvijeno je uz potporu francuske i Europske svemirske agencije CNES i ESA programa za istraživanje i razvoj, Cyber ​​osiguran Thalesovim dizajnom, SpaceGate je također prilagođen softverski definiranim satelitima uključujući konstelacije. (ilustracija Thales Alenia Space/Master Image Programs)

Podijeli:

 

 

Vezane objave