Tvrtka SAP je na današnjem događanju predstavila rezultate poslovanja za 2016. godinu te planove i strategiju poslovanja za tekuću, 2017. godinu. SAP je sjajnom izvedbom protekle godine ostvario sedmu godinu uzastopnog rasta na globalnoj razini. Postignuti su odlični rezultati u portfelju Cloud rješenja i inovacija. Na godišnjoj razini, tako je prihod od Cloud pretplata i podrške porastao za 31 posto na 2,99 milijardi eura, dok je operativna dobit porasla za 20 posto na 5,12 milijardi eura.

„Izuzetno mi drago je što i u Hrvatskoj pratimo uspjeh SAP-a na globalnoj razini. Ostvarili smo iznimno dobre rezultate, prvenstveno zahvaljujući ugovorima s nizom novih korisnika poput tvrtke OMCO, Iskona, Orbica, Francka i Peveca, koji su prepoznali kvalitetu i inovativnost usluga koje nudimo. Nadalje, tijekom 2016. dovršili smo niz projekata, uključujući inovativni projekt Abrakadabra.com, Agrokorovu platformu za online trgovinu koju pokreće SAP Hybris Commerce, što se sve odrazilo na rezultate poslovanja na lokalnom tržištu“, istaknula je Sonja Popović, direktorica SAP-a Hrvatska.

Tvrtka SAP ostvarila je rast prihoda od gotovo 50 posto u Hrvatskoj, s inovativnim rješenjima kao pokretačima rasta, uključujući SAP Hybris, SAP-ovu platformu za marketing i prodaju, analitiku te SAP-ovu glavnu platformu HANA.

„U 2017. godini nastavljamo s fokusom na svoj inovativni portfelj, s kojim pomažemo tvrtkama na putu digitalne transformacije. Primarno smo usmjereni na S4 HANA i njeno Cloud izdanje kao temeljni sustav, zatim tu su i aplikacije za pojedinačne poslovne linije, uključujući SAP Hybris platformu za marketing i prodaju te Success Factors za unaprijeđeni rad sa zaposlenicima. U Hrvatskoj smo do sada prvenstveno radili s potrošačkom i retail industrijom, a očekujemo kako će i niz drugih sektora uključujući financijske, zdravstvene, sportske institucije prepoznati važnost digitalne transformacije, a samim time i otvaranje ovih tržišta“, pojasnila je planove za 2017. godinu, Sonja Popović, direktorica SAP-a Hrvatska.

Tvrtka SAP je tijekom proteklih godina razvila niz novih proizvoda, a na nadolazećem World Mobile Congressu predstavit će SAP Leonardo, novi portfelj interneta stvari (IoT). IoT portfelj spaja adaptivne aplikacije, Big Data i povezivost u paketna rješenja za niz poslovanja i primjera korištenja u industriji. Inače, tvrtka se obvezala uložiti dvije milijarde eura u IoT tijekom sljedećih pet godina. Temeljen na cloud platformi SAP HANA, SAP Leonardo pruža inteligentne IoT aplikacije, poslovne usluge za razvoj, tehničke usluge za procesuiranje podataka velike brzine te inteligentni pristupa procesuiranju informacija na razini uređaja.

Više informacija o SAP Hrvatska možete naći na internetskim stranicama http://www.sap.com/croatia/index.html

Podijeli: