SafeNet Trusted Access usluga je koja objedinjuje provjeru identiteta korisnika i upravljanje pristupom (IAM) na jednostavan i siguran način. Tim servisom Thales omogućuje organizacijama centralno upravljanje verifikacijom identiteta, definiranje i provođenje pravila pristupa i primjenu Smart Single Sign-ina te siguran i jednostavan pristup brojnim cloud aplikacijama i raznim komponentama IT sustava

Uz tradicionalnu infrastrukturu, organizacije danas konzumiraju veliki broj cloud usluga, bilo da su toga svjesni ili ne. U ranim danima cloud servisa, sigurnost je često bila razlog za njenu sporiju primjenu u poslovnom svijetu, jer se tvrtke nisu bile spremne odreći kontrole nad svojim podacima, odnosno da povjerljive podatke izlože rizicima bez zaštite. No, to je vrijeme prošlo, jer je na tržištu niz sigurnosnih rješenja za cloud infrastrukturu i za složene IT sustave.

Aplikacije bazirane na cloudu igraju ključnu ulogu u ispunjavanju potreba produktivnosti te operacijskih i infrastrukturnih potreba u poduzeću. Međutim, teret upravljanja višestrukim identitetima korisnika raste kako se povećava kompleksnost IT infrastrukture i raste broj cloud aplikacija koje se upotrebljavaju.

Svaka nova usluga dodana u organizacijske cloud servise otežava postizanje jedinstvene vidljivosti logova i povećava rizik u pogledu sukladnosti. Korisnici teško upravljaju mnogobrojnim korisničkim imenima i lozinkama, a help desk službe imaju povećan broj zahtjeva korisnika za resetiranje lozinki. Ako znamo da je većina napada danas orijentirana na krađu lozinki za jednostavan, neautoriziran ulazak u organizacijske resurse, a većina proizvoda i aplikacija prema zadanim postavkama zaštićena samo slabim statičkim lozinkama, jasno je da se uvođenjem MFA uvelike smanjuje rizik od povrede sigurnosti podataka.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Poduzeća koja žele razmjestiti cloud i web-aplikacije diljem svoje organizacije, a da one budu praktične i usklađene, sada imaju integrirano rješenje za učinkovito upravljanje internetskim identitetima i sigurnosti pristupa za cijelu IT infrastrukturu.

Thalesov SafeNet Trusted Access (STA) ima širok raspon alata koji mogu osigurati mrežnu infrastrukturu, posjeduje različite metode višefaktorske provjere autentičnosti (MFA), podržava širok spektar autentifikatora, uključujući OTP tokene i PKI certifikate, osigurava pouzdane pojedinačne prijave i provjerava rizike autentičnosti. Izgleda složeno no, STA sve to radi vrlo jednostavno.

SafeNet Trusted Access dizajniran je tako da korisniku omogućuje implementaciju kontrole pristupa i provjere identiteta za različite aplikacije, uključujući cloud aplikacije, interne aplikacije i aplikacije na udaljenom korisničkom servisu i IT infrastrukturu (primjerice, VPN), a sve kroz centralnu konzolu, neovisno o vrsti proizvođača na kojeg se pristupa. STA je interoperabilan s uobičajenim setom autentifikacijskih standarda poput Radius, OpenID i SAML te nudi preko 150 out of the box integracija s najpoznatijim i najčešće korištenim proizvodima svjetskih IT proizvođača i već preddefinirane predloške za custom razvijene aplikacije.

STA omogućuje uslugu provjere identiteta za korisnike u poslovnoj organizaciji, bilo gdje se nalazili, u sjedištu tvrtke, podružnicama, na udaljenom radnom mjestu…

Premda osigurava provjeru identiteta korisnika i s udaljenih mjesta, STA koristi centralizirani način pristupa kako bi zaštitili poslovne aplikacije. Dopušta različite razine pristupa i ovlasti u aplikacijama. Moguća su definiranja različitih iznimki u pravilima pristupa i ovlastima za pojedine grupe korisnika.

Pritom je STA usmjeren na korištenje automatizacije za pojednostavljenje upravljanja korisnicima i provjerama autentičnosti, što znatno smanjuje troškove usluge. Usto, omogućuje automatizaciju tijeka rada, jednostavne konfiguracije pravila kojima se može upravljati korisnicima, kontrolom pristupa…

Thales Cybersecurity

Thales je vodeći globalni pružatelj zaštite podataka. U proteklih 30 godina postojanja, razne državne institucije i 500 najvećih svjetskih tvrtki dali su im svoje povjerenje za zaštitu najvrednijih podataka i intelektualnog vlasništva. Više od 25.000 korisnika vjeruje Thalesu, kad je riječ o zaštiti i kontroli povjerljivih podataka, upravljanju rizikom, usklađenosti s regulativama i zaštiti data centara, virtualnih i cloud okruženja.

Thales zaštitu sustava bazira na enkripciji i kontroli pristupa vrijednim informacijama kroz cijelu infrastrukturu, od data centra do clouda.

Kibernetičke incidente nije moguće potpuno spriječiti, već je moguće samo smanjiti rizik da se oni dogode. Zbog toga Thales zaštitu podataka temelji na dvije ključne stvari: enkripciji najvažnijih podataka i kontroli pristupa. U slučaju incidenta, nema potrebe da kompromitirani podaci budu čitljivi počiniteljima, odnosno osobama koje nemaju pravo pristupa, čime, uz podatke štitite poslovanje, financijske prihode i reputaciju tvrtke.

Thales nudi rješenja za pohranu i upravljanje kriptoključevima, autentifikaciju korisnika i upravljanje identitetima, enkripciju komunikacije i podataka u data centrima i cloud okruženjima te osigurava vlasništvo podataka u vlastitoj i unajmljenoj infrastrukturi. Sva rješenja u Thalesovom portfelju adresiraju regulative i direktive vezane za zaštitu svojih korisnika poput GDPR-a, eIDAS-a, PCI-ja, HIPAA…

Više informacija: www.veracompadria.com ili e-mailom na thales@veracompadria.com.

Podijeli:

 

 

Vezane objave