U međunarodnoj konkurenciji, u dugotrajnom međunarodnom natječaju, ANCOM, nacionalna Agencija za upravljanja i regulaciju tržišta komunikacija Republike Rumunjske, odabrala je GDi Ensemble software rješenje za nacionalni katastar elektroničke komunikacijske infrastrukture.

Tržište telekomunikacija u Rumunjskoj, sa 22,3 milijuna stanovnika te površinom oko  238.400 km2 (za usporedbu, površina Hrvatske je cca 56,400 km2) je veliko i izrazito konkurentno Europsko tržište, na kojemu posluje skoro 1.000 raznih oblika komunikacijskih operatera, kako na nacionalnoj tako i lokalnoj  razini.

GDi Ensemble software rješenje je izabrano kao ključni alat i platforma za izvršavanje ANCOM poslovnih ciljeva koje u središtu sadrži zaštitu interesa korisnika komunikacijskih usluga, povećanje kvalitete usluga i poticanje tržišnog natjecanja u razvoju širokopojasnog pristupa.  Pored evidencije i reguliranja postojeće komunikacijske infrastrukture,  GDi Ensemble software sustav će Rumunjskoj dodatno omogućiti i  povlačenje financijskih sredstava iz EU fondova za brži razvoj širokopojasnih pristupnih mreža u manje razvijenim krajevima.

Sveukupno GDi u trećem kvartalu 2017. godine ugovara na regionalnom i globalnom tržištu preko 15 milijuna kuna novih implementacija vlastitog softverskog rješenja GDi Ensemble za upravljanje telekomunikacijskom infrastrukturom, poslovnim procesima i uslugama. Uz novi ugovor u Rumunjskoj, GDi uspješno završava implementacije u Latinskoj Americi i proširuje postojeće sustave u Saudijskoj Arabiji i Sloveniji.

GDi u 2017. nastavlja i sa dodatnim zapošljavanjem i rastom regionalnog tima vrhunskih specijaliziranih IT stručnjaka, kako poznavaoca ciljnih industrija kao što su telekomunikacije, energetika, transport i logistika, i upravljanje prirodnim resursima, tako i senior software inženjera za industrijske primjene.

GDi zapošljava kadrove koji rade na razvoju, implementaciji i održavanju autorskih GDi softverskih, cloud, te internet stvari (IoT) rješenja koje opslužuju GDi korisnike kod industrije i regulatora sada već u 11 vremenskih zona svijeta.

Podijelite: