Tvrtka Rittal, poznati globalni proizvođač i ponuđač sveobuhvatnih rješenja u industriji i informatičko-telekomunikacijskoj infrastrukturi, ove godine nije samo obilježila 60 godina uspješnog poslovanja, već je i završila proces izmjene više od 70% proizvoda, kako bi i dalje zadržala vodeće mjesto u svijetu. Cijeli taj proces zahtijevao je velik trud i ulaganja, kako bi se opravdao status pionira četvrte industrijske revolucije. Stoga tvrtka i svi njezini djelatnici širom svijeta sada s pravom mogu reći da su u tome uspjeli!

U cijeli taj globalni proces uklopila se i hrvatska podružnica Rittala, gdje je otvoren novi Showroom. U njemu su sada smještene brojne novosti, uključujući i multimedijalni korner, koji će ubuduće biti ono što svima upada u oči kada posjete zagrebački regionalni centar Rittala.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Naime, brojna nova rješenja u području upravljačkih i elektroormara, kao što su VX25, AX, KX, VXRi4P, RAS, VX IT i RiMatrix Next Generation, sada se mogu razgledati uživo, naravno, uz stručno vodstvo Rittalovih stručnjaka.

U Showroomu se tako mogu pronaći samostojeći ormari u izvedbi VX25. Riječ je o ormarima za nizanje s u potpunosti simetričnim okvirom, što znači više mogućnosti za smještaj opreme, odnosno veću kompatibilnost raznih vrsta šina unutar cijelog ormara, dostupnost sa svih strana, čak i nakon montaže bočnih stranica. Ormari imaju unutarnju i vanjsku montažnu razinu, što znači mogućnost montaže šina na obje razine pri istoj visini, uz dodatnu mogućnost slaganja raznih kombinacija polica. Tu su i tri dubinske razine za montažu montažne ploče: u ravnini s okvirom, pomaknuta prema naprijed, i (što je novost) pomaknuta prema natrag za 25 mm, čime se dobiva dodatni prostor u unutrašnjosti. Svi elementi osnivaju se tako da je potrebna samo jedna osoba za sastavljanje ormara. Podnožja imaju dimenzije 100 ili 200 mm, i omogućeno je sklapanje “na klik” za lako nizanje ormara, a bočne stranice podnožja osiguravaju dodatnu stabilnost. Konačno, tu je i dodatna mogućnost vođenja kabelskih trasa u podnožju (za više slobodnog prostora u ormaru), montažom VX šina u prostoru podnožja i L i C šina za učvršćivanje kabela.

Uz to, izloženi su i ABC polje, Rittalovi ručni alati, sabirnički sustavi RiLine, RiLine Compact, Mini PLS, IT ormari (serverski i komunikacijski ormar VX IT), HD ormarići, rasklopni ormarić AX plastic, KX kutije, ostali tipovi malih kućišta i kompaktni rasklopni ormari AX, pojedinačni ormar VX SE, mrežni ormar TX CableNet i rješenja za klimatizaciju prostora s elektrotehničkom i IT opremom.

No, to nije sve, jer tu je i Media korner, u kojem su prikazani brojni alati za planiranje i izradu virtualnog prototipa kao pomoć pri automatiziranom procesu proizvodnje: konfiguratori, EPLAN ProPanel, dvodimenzionalni i trodimenzionalni CAD podaci, tehnička dokumentacija, konverter popisa dijelova, montažne upute. I na kraju, treba još spomenuti videozapise: o RAS proizvodima – strojevima za obradu, konfekcioniranje i montažu, o automatskim strojevima za rezanje žica, skidanje izolacije, skidanje izolacije i krimpanje, o uređajima serije za rezanje, savijanje i bušenje sabirnica, o centru Secarex za rezanje kanalica i DIN šina, o Wire Terminalu za automatsko konfekcioniranje žica, o obradnom centru Perforex (BC i LC) za obradu malih kućišta i ravnih dijelova, pa sve do velikih samostojećih ormara od lakiranog čeličnog lima, lima od nehrđajućeg čelika, aluminija, bakra i plastike.

Nova rješenja iz Rittala sada se mogu pogledati u novootvorenom Showroomu – Samoborska cesta 145b

www.rittal.com

Podijeli:

 

 

Vezane objave