Tvrtka Penta iz Pule razvija sustav naplate parkiranja kojim će se  vozačima omogućiti rezervacija parkirnog mjesta


Vozači će svoje parkirno mjesto rezervirati mobilnom aplikacijom, putem koje će imati uvid u status parkirnih mjesta na željenom parkiralištu. Pritom koristeći unaprijeđene oblike plaćanja, putem gledanja oglasa ili ispunjavanjem anketa te principom plaćanja parkinga po minuti
, objasnio je direktor tvrtke Penta Mladen Pamić, dodajući da bi ovaj projekt pridonosio uštedama pri potrošnji goriva te skratio vrijeme traženja parkinga. Ističe i da bi se tako smanjila potrošnja fosilnih goriva, što bi pridonijelo smanjenju onečišćenja i očuvanju okoliša.

Jasna Jaklin Majetić uručuje vaučer direktoru Pente, Mladenu-Pamiću

Za navedeni je projekt Županijska komora Pula lani tvrtki Penta uručila HGK-ov vaučer Moj EU projekt u vrijednosti od deset tisuća kuna za pripremu projektne dokumentacije na EU natječaj Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja, u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj.

Zadovoljstvo nam je istaknuti još jednu u nizu uspješnih suradnji s HGK. Zahvaljujemo na pomoći i potpori koju nam je Komora pružila te na tome što aktivno prati male poduzetnike te ih svojim programima aktivno potiče na daljnji razvoj, istaknuo je Pamić.

Ovo nije prvi inovativni projekt tvrtke Penta. Od svog osnutka 1990. godine do danas ova se informatička tvrtka razvila u jednog od vodećih integratora sustava, koji pruža kvalitetna i društveno korisna rješenja na području automatske identifikacije poput: sustava registracije radnog vremena, sustava za izradu, prodaju i kontrolu karata s nadzorom kretanja vozila u javnom prijevozu putnika, sustava za naplatu i kontrolu upotrebe javnih bicikala, sustava za kontrolu prolaza te naplate i kontrole parkiranja.

Tehnička rješenja tvrtke Penta već su prepoznata i primijenjena, ne samo u Hrvatskoj, već i u susjednim zemljama – Sloveniji, Srbiji, BiH te Makedoniji.

Podijeli: