Beogradska QuBit konferencije okupila je 7. veljače više od 75 sudionika iz 15 zemalja. Konferencija je namijenjena jačanju svijesti o sigurnosti svih korisnika kibernetičkog prostora kroz sustavni pristup međunarodne suradnje i edukacije.

QuBit konferencije povezuje stručnjake za kibernetičku sigurnost i sigurnost informacijske sustave iz cijele Europe. Dan prije konferencije održani su treninzi u etičkom hakiranu i kriptografiji.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Na konferenciji je Josepha Carsona kroz predavanje How a lightbulb almost stopped Christmas  predstavio slučaj etičkog hakiranja na kojem je radio.

Sigurnosni stručnjak Tino Šokić iz Hrvatske održao je predavanje IaaS – Ignorance As a Service. Predstavio je online navike i svijest u svezi sigurnosti korisnika interneta, odnosno portala ucionica.net, a koji je u regiji vodeći portal edukativnog karaktera za tehnologije. „Ono što je poražavajući podatak i statistike do kojih smo došli putem portala nam govore da ljudi zapravo i ne vode toliko računa o svojoj sigurnosti u informatičkom svijetu, osim ako im se nešto ne nametne kao zadana postavka, npr. autentikacija u dva koraka prilikom prijave na neki online servis“, upozorio je Šokić.

Podijeli:

 

 

Vezane objave