Qualcomm je najavio svoje prve čipove za podršku Wi-Fi 6E, odnosno čipove koji podržavaju novootvoreni spektar za Wi-Fi od 6GHz. Kako je spektar 6GHz manje korišten omogućiti će Wi-Fi-ju bolje performanse. Qualcomm je nove čipove najavio i za pametne telefone i za routere.

Za pametne telefone najavljena su dva čipa FastConnect 6700 i FastConnect 6900 s teoretskim maksimalnim brzinama prijenosa podataka od 3 Gb/s odnosno 3,6 Gb/s  koji bi se trebali naći u budućim Snapdragon čipsetima.

Za usmjerivače je Qualcomm najavio četiri nova čipa: Qualcomm Networking Pro 610, Qualcomm Networking Pro 810, Qualcomm Networking Pro 1210 i Qualcomm Networking Pro 1610.

Novi će Qualcommovi čipovi podržavati minimalno 6 kanala prijenosa podataka Wi-Fi 6E i maksimalnu brzinu prijenosa podataka od 5,4 Gb/s u najlošijoj opciji pa sve do 16 kanala prijenosa podataka i maksimalnu brzinu prijenosa podataka od 10,8 Gb/s u najboljoj izvedbi. Unatoč međunarodnim problemima u opskrbi tržišta elektroničkom opremom zbog pandemije očekuje se skori dolazak na tržište Qualcommovih čipova.

Podijeli:

 

Vezane objave