Qualcomm je predstavio referentni dizajn M.2 za 10-gigabitni 5G modem Snapdragon X65 (uz modem slabijih specifikacija Snapdragon X62 5) kako bi proizvođačima hardvera omogućio opciju “plug-and-play” za prijenosnike, tablete i uređaje s fiksnim mjestom poput kućne širokopojasna oprema. U teoriji novi Quaklcommov modem prvi je u svijetu s mogućnošću ostvarivanje brzine prijenosa podataka od 10-Gb. Premda je nešto brži od Qualcommova predhodnog  modema X60, čije je mogućnost prijenosa podataka 7,5 Gb/s, prvi je bežični modem koji dostiže brzine koje su ranije bile rezervirane za ethernet i ostale optičke veze.

Dizajn M.2 omogućuje mu rad na milimetarskim valovima od 30 do 300 GHz.(mmWave) kao i 5G tehnologiju na frekvencijama ispod 6 GHz. U Qualcommu očekuju kako će njihov najnapredniji modem naći u uređajima prije kraja ove godine.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Uz najnapredniju brzinu X62 odlikuju i funkcionalna poboljšanja u odnosu na prethodnike, uključujući podešavanje antene temeljeno na AI, bolju uštedu energije te noviji sustav Smart Transmit koji poboljšava brzine prijenosa i doseg signala.

Osim nepoznanice koji će proizvođači imati mogućnost ugrađivanja tog naprednog modema u svoje pametne mobitele, prijenosnike i routere još je veća nepoznanica kada bi mogla biti i hoće li biti upotrebljiva mogućnost prijenosa podataka od 10Gb/s.

Podijeli:

 

 

Vezane objave