Prvo javno predstavljanje projekta TeamSoc21 održano je u četvrtak, 22. veljače 2018. godine u Zagrebu. Jutarnji program održan je u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, a poslijepodnevna sjednica je održana na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Nakon uvodnog govora rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa, prodekan za znanost FER-a Gordan Gledec okupljene je upoznao s edukacijom STEM kao i s naporima koji se ulažu u edukaciju STEM i njenu popularizaciju u Hrvatskoj.

Antonija Gladović iz Agencije za mobilnost i programe EU okupljene je upoznala s vizijom i misijom Erasmusa, programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport čiji je i Hrvatska dio od 2009. godine.

U popodnevnom programu, u Sivoj vijećnici FER-a voditelj projekta profesor Vedran Podobnik detaljno je predstavio projekt TeamSoc21

Na prezentacijama vodećih hrvatskih stručnjaka iz područja poduzetništva zasnovanog na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama prisustvovalo je više od 130 ljudi. Predstavljeno je izvješće o javnom predstavljanju projekt Team koje opisuje pet poduzetničkih slučajeva TeamSoc21 2018.

Pokrenuta je miješana mobilnost TeamSoc21 2018 te je predstavljeno svih 39 sudionika iz 12 sveučilišta iz 8 zemalja. Sve prezentacije, kao i odabrane fotografije događaja, dostupne su na web stranici događaja.

Cilj projekta TeamSoc21 je razvoj transnacionalnog multidisciplinarnog intenzivnog studijskog programa u području poduzetništva zasnovanog na ICT-u za rješavanje društvenih izazova definiranih u programima Europe 2020 i Horizon 2020. Ideja koja stoji iza ovog projekta jest iznimno velika potražnja za inženjerima u EU-u, a inženjer 21. stoljeća, osim tehničkih kompetencija, mora imati i vještine upravljanja i društvene odgovornosti koje bi im ovaj projekt trebao omogućiti. Glavni događaji u sklopu projekta TeamSoc21 su dvotjedne intenzivne studijske radionice, od kojih će se prva održati u travnju ove godine u Zagrebu, a druga u travnju 2019. godine u Valenciji.

Na svakoj radionici sudjelovat će 35 studenata te 18 profesora, a samoj fizičkoj mobilnosti studenata i profesora prethodit će dvomjesečna virtualna mobilnost tijekom koje će studenti i profesori surađivati na razvoju pet poduzetničkih slučajeva koji se oslanjaju na ICT kako bi riješili neki od Horizon 2020 društvenih izazova.

Podijeli:

 

Vezane objave