Prvi Leadership Talent Tournament u organizaciji Algebrinog MBA e-Leadership studija i istraživačko-razvojnog centra Visokog učilišta Algebra okupio je timove tvrtki koji su se natjecali u primjeni menadžerskih vještina na konkretnim poslovnim slučajevima. Natjecanje je osmišljeno tako da testira širok raspon vještina poslovnog upravljanja kod timova u cjelini ali i pojedinih članova: od analitičkih vještina, preko sposobnosti strateškog planiranja, razmišljanja i međuljudskih vještina, pa do znanja vezanih uz budžetiranje i financijsko planiranje.

Ovogodišnji zadatak s temom Future of Work, bazirao se na osmišljavanju i primjeni sustava ili proizvoda temeljenog na strojnom učenju tj. umjetnoj inteligenciji u organizaciji koju natjecatelji dobro poznaju ili misle da mogu unaprijediti. Projekt je morao adresirati bilo koji proces koji oduzima previše resursa zaposlenicima, a morao je biti obrađen sa svih aspekata: detekcija prilike/problema, prijedlog rješenja, provjera inovacije, definicija ciljane publike, procjena rizika i postojećih rješenja, plan implementacije, poslovni model, uključivanje zaposlenika te uspostava tima.

Natjecanje Leadership Talent Tournament organizirano je s ciljem poticanja intrakorporativnog poduzetništva (corporate entrepreneurship), poticanja kulture startupa i privlačenja najboljih kandidata iz najboljih hrvatskih tvrtki da dokažu svoje praktične vještine vezane uz poslovno upravljanje u digitalnom ekonomiji.

Žiri natjecanja činili su Martina Bajs Čirjak, Nikolina Bunčić, Hrvoje Jerković, Maja Brkljačić, Leo Mršić, Goran Radman i Ivana Conjar (predstavnici Algebrinog istraživačko-razvojnog centra i MBA programa).

Coadria, Infobip, Imago Ogilvy, INA, TRS, Plavi tim, Sedam IT, Vipnet, Nivago, Span i InterCapital Asset Management prijavili su svoje timove na ovo, prvo izdanje natjecanja, a pobjedio je tim tvrtke Sedam IT.

Podijeli: