U rujnu Hrvatska dobiva novi, najmoderniji u regiji podatkovni centar. Poslovnim će korisnicima u Hrvatskoj, prvenstveno onima koji koriste cloud usluge, omogućiti poslovanje s najvišom razinom stabilnosti i osiguravanja kontinuiteta poslovanja.

Gradnja je započela u rujnu 2020. godine, a povjerena je tvrtki Vertiv, svjetskom lideru u području dizajna, izgradnje i upravljanja kritičnom infrastrukturom podatkovnih centara. Ukupna vrijednost investicije iznosi 11 milijuna eura. Objekt se nalazi u Zagrebu na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Nežićeve ulice. Konstrukcijski građevinski radovi privode se kraju. Slijede završni radovi uređenja prostora i okoliša te opremanje najmodernijom tehnologijom.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

„Novi podatkovni centar imat će Tier III certifikat za dizajn prema Uptime institutu, svjetskom autoritetu u standardizaciji performansi infrastrukture. Potvrda je to da će kao najmoderniji podatkovni centar u regiji ispuniti maksimalne razine dostupnosti i pouzdanosti, a time i jamčiti kontinuitet poslovanja naših poslovnih korisnika“ objasnio je glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije A1 Hrvatska Tomislav Makar.

Uz najviše standarde kvalitete i sigurnosti, dizajn infrastrukture osigurava korisnicima nivo redundancije sustava N+1 čime se jamči neprekidan rad. Konstrukcija objekta može izdržati potrese do magnitude 9 po Richterovoj ljestvici. Također, bit će najefikasniji u regiji s maksimalnom energetskom učinkovitošću, odnosno optimiziranom potrošnjom električne energije zahvaljujući naprednom upravljanju sustavom hlađenja i odvođenja zagrijanog zraka. Sve to omogućit će poslovnim korisnicima poslovanje s potvrđenom najvišom razinom pouzdanosti i sigurnosti u Hrvatskoj.

„Ono što je najbitnije jest uštede. Korisnik se ne mora brinuti o infrastrukturi i opremi, ima predvidive troškove, 24/7 podršku i održavanje te najvišu razinu sigurnosti. Drugim riječima, A1 mu osigurava sve što je potrebno za moderno, digitalno poslovanje, a korisnik se može fokusirati na svoj biznis“, rekao je glavni direktor za poslovne korisnike A1 Hrvatska Ivan Gabrić.

Novi podatkovni centar bit će sukladan PCI-DSS standardu (Payment Card Industry Data Security Standard). Naime, zamišljen je, dizajniran i izgrađen po najvišim svjetskim standardima informacijske sigurnosti koji uključuju napredan sustav video nadzora i kontrole pristupa. (foto glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije A1 Hrvatska Tomislav Makar i glavni direktor za poslovne korisnike A1 Hrvatska Ivan Gabrić)

Podijeli:

 

 

Vezane objave