Storm Computers, partner Pure Storagea i Nvidia, organizirao je u 16. svibnja zagrebačkom hotelu Canopy by Hilton za Hrvatsku i regiju  prvo cjelovito predstavljanje high performance computing (HPC) infrastrukturnog rješenje za umjetnu inteligenciju, strojno učenje i duboko učenje (arificial intelligence, machine learning, deep learning AI/ML/DL). Rješenje su projektirali Pure Storage i Nvidia, Za proširenje snage (compute power) Nvidia DGX sustav baziran na Pure Storage FlashBlade i Nvidia DGX poslužiteljima čini Artificial Intelligence Ready Infrastructure (AIRI) rješenje koje nudi poslovnim (enterprise) okruženjima future-proof mogućnosti koje će zadovoljiti AI/ML/DL zahtjeve u bilo kojoj mjeri.
Rješenje su predstavili stručnjaci iz Nvidia i Pure Storage. Pure Storage je svojim tehnološkim inovacijama i poslovnim modelom postigao velik odmak od bilo kojeg dosadašnjeg rješenja pohrane te se pozicionirao kao globalni lider na tom području prema Gartneru, IDC-u i ostalim neovisnim ustanovama koje se bave analizama tržišta.

Nvidia, do nedavno najpoznatija po grafičkim procesorima za osobna računala, sada se nameće kao jedan od lidera na tržištu GPU deep learning računalstva. Grafički akcelerator broj 1 u svijetu, Nvidia Tesla GPU, ima najviše performanse, optimiziran za analize velikih količina podataka i znanstvena opterećenja velikih razmjera.

Zahvaljujući Tesla GPU akceleratorima i FlashBlade arhitekturi, inženjeri i istraživači mogu obraditi petabajte podataka neusporedivo brže nego s tradicionalnim centralnim procesorima (CPU).

Podijeli:

Vezane objave