Bird inkubator, prvi hrvatski inkubator za timove i projekte vezane za umjetnu inteligenciju, strojno učenje i analitiku podataka, službeno je otvorio je svoja vrata 9. veljače 2021., a prvi startup timovi počeli su s inkubacijom već krajem 2020. godine.

Bird inkubator pokrenula je tvrtka Poslovna inteligencija. Službeno otvorenje organizirano je online zbog pandemije korona virusa i zbog sudjelovanja velikog broja stranih partnera od kojih su neki bili i iz Indije.

Na službenom otvaranju predstavljeno je prvih sedam startup timova koji su, nakon prijave i intervjua pred odborom Inkubatora sastavljenom od ključnih stručnjaka Poslovne inteligencije i mentora, primljeni u Inkubator. Timovi, od kojih je većina krenula s procesom inkubacije krajem 2020. godine, dolaze iz Hrvatske dok međunarodni karakter inkubatoru daje iskusan tim iz Indije, Marksman digital, koji razvija platformu za prodaju i anotaciju velikih skupova podataka poput slika na kojima će biti moguće treniranje algoritama i modela umjetne inteligencije.

Timovi iz Hrvatske su: AI-zyme koji uz pomoć umjetne inteligencije traže nove sekvence proteina i enzima za primjenu u medicini i industriji; Merity koji automatizira prikupljanje podataka zaposlenika i mjerenje zadovoljstva te naprednom analitikom daje preporuke za unapređenje poslovnih procesa; NeolightAI koji kreira sustav za upravljanje zadovoljstvom gostiju u turizmu i komunikaciju s virtualnim agentom; Platepay koji omogućuje plaćanje automobilskim registarskim tablicama i geolokacijski marketing na temelju analitike; SciBiz koji gradi naprednu platformu za prodaju inovativnih materijala te povezivanje znanstvenih institucija i biznisa te TriCor čiji proizvod koristi tehnologiju i senzoriku iz odjeće za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti.

Startup timovi će najveću vrijednosti ostvarivati kroz odnos i rad s mentorima Inkubatora od kojih će moći dobiti savjete na svom poduzetničkom putu. Ti mentori uključuju pionire tehnološke i startup scene iz Hrvatske i svijeta te osobe s iskustvom iz područja marketinga, prava, investicija i financija.

Podijeli:

 

Vezane objave