U zagrebačkom hotelu Westin održan je prvi Fujitsu Day Hrvatska, koji je okupio više od 120 ICT stručnjaka i poduzetnika. Pod motom Human centric innovation – Digital co-creation razgovaralo se o najnovijim tehnološkim trendovima i najaktualnijim temama kao što su, primjerice, digitalna transformacija, podatkovni centri u eri digitalne transformacije i Windows Server 2016.

Nakon uvodnog govora u kojem je sudionike pozdravio voditelj predstavništva Fujitsua za Hrvatsku i Sloveniju Darko Račič, podpredsjednik i direktor Fujitsua za CEE, Rusiju i CIS te Afriku Juan Porcar predstavio je Fujitsuovu viziju tehnologije koja kreće od korisnika, odnosno stavlja ga u središte inovacije.

Naveo je i praktične primjere primjene četiri temelja digitalne transformacije (Internet of Things, cloud, sigurnost i AI (umjetna inteligencija)), koji su na najbolji način ilustrirali primjenu tehnologije koja izravno utječe na kvalitetu života.

Primjer madridske bolnice San Carlos, koja se bavi liječenjem mentalnih bolesti, ilustrirao je kako se uz pomoć deep learning tehnologije može razviti rješenje koje pomaže liječnicima da predvide kritične slučajeve na temelju analize velikog broja liječničkih kartona (više od 36.000). Riječ je o eksperimentalnom rješenju koje ukazuje na smjer razvoja zdravstva uz pomoć tehnologije u budućnosti.

Domagoj Draženović iz Microsofta tijekom svog izlaganja predstavio je nove značajke Windows Servera 2016, među kojima su unaprijeđena zaštita poslovanja, IT efikasnost i produktivnost te integrirana rješenja za tranziciju prema cloud serverima.

Matjaž Sobočan iz Commvaulta naglasio je da je digitalna transformacija stvarnost koja od tvrtki i organizacija traži brojne prilagodbe i promjenu poslovnog modela, no na raspolaganju su brojni alati koji je mogu olakšati.

Program konferencije zatvorila je trenerica Načela uspjeha Iva Bele koja je održala predavanje Tajne navike uspješnih ljudi.