Prvi dan 13. izdanja konferencije Advanced Technology Days u utorak 5. prosinca okupio je više od 500 regionalnih tehnoloških stručnjaka.

„Organizaciju konferencije ove godine preuzeli su članovi ICT zajednice, a organizator iz ranijih godina Microsoft konferenciju podržava kao sponzor“, rekao je jedan od organizatora konferencije Domagoj Pavlešić (Microsoft MVP za Visual Studio and Development Technologies) dodavši kako je konferencija ove godine postala open source.

Istakao je kako konferencija proširila svoje mogućnosti, doseg i raspon tema te kako konferenciju koju kreira zajednica može brže reagirati na potrebe ICT stručnjaka i kreirati teme u skladu s lokalnim, regionalnim i globalnim trendovima i izazovima.

Ostali organizatori konferencije su tehnološki stručnjaci Tomislav Lulić (Microsoft MVP za Office 365), Romeo Mlinar (Microsoft MVP za za Cloud and Datacenter Management [Hyper-V]), i Ilija Ranogajec (Cloud Solution Architect).

Prvoga dana konferencije predavanja su se održavala u pet dvorana zagrebačkog Plaza  Evant centra (smjerovi IT Pro, Data, Development, Process and project management).

Luka Gospodnetić (Solution Architect) bavio se položajem arhitekata u ICT svijetu te analizirao kako zahtjevi za razvojem kompleksnih sustava utječu na njihovu evoluciju te kako se u priču uklapaju agilni arhitekti.

Tomislav Tipurić (Partner Technology Strategist, Microsoft) govorio je o kvantnom računarstvu i koje sve revolucionarne promjene donosi. Očekuje se da će prvi prototipi biti spremni za 5 do 10 godina, a prve primjene koju godinu nakon toga. Kvantno računarstvo promijenit će svijet tehnologije jer će prirodnim znanostima omogućiti da umjesto eksperimenata i testova izvode simulacije i time znatno skrate put do inovacija.

Nenad Trajkovski (Project Manager and Business development Manager) predstavio je funkcionalnosti Microsoft Projecta za vođenje projekata po agilnim metodologijama Scrum i Kanban.

Vladimir Meloski (MVP za Office Servers and Services, Microsoft Certified Trainer) i Gorana Konevska Jankoska (Microsoft Certified Trainer, Microsoft Certified Professional) predstavili su najbolje sigurnosne prakse za poslovne korisnike Officea 365, a Vedran Kesegić (Microsoft Certified Master for SQL Server) predstavio je podešenja SQL Servera za Windows administratore.

Podijeli:

 

Vezane objave