QRANGE projekt  ID Quantique  objavio je da je njegov najnoviji generator kvantnih slučajnih brojeva (Quantum Random Number Generator QRNG) čip integriran u Galaxy A Quantum, prilagođeno izdanje Samsung Galaxy A71 5G pametnog telefona koje je SK Telecom komercijalizirao radi zaštite korisnika. Taj generator slučajnih brojeva služi za osiguranje komunikacija na telekomunikacijskim mrežama, jer je dokazano da održavaju sigurnu komunikaciju na za sada najvišoj mogućoj razini.

QRANG E  Quantum projekt je pokrenut s ciljem razvoja QRNG tehnologije te je do sada ima nekoliko komercijalnih QRNG aplikacija. Skoro dvije godine nakon što je projekt započeo, ID Quantique, partner QRANGE-a, postigao je glavni cilj u komercijalizaciji – hardverski kvantno zasnovanu tehnologiju.

Galaxy A71 5G – Galaxy A Quantum, prvi je QRNG 5G pametni telefon u svijetu.

ID Quantique je prva tvrtka koja je razvila QRNG tehnologiju 2001. godine. QRNG čipovi omogućuje vlasnicima pametnih telefona upotrebu odabranih usluga na siguran način generiranjem slučajnih brojeva koji se ne mogu hakirati.

“Svojom kompaktnom veličinom i niskom potrošnjom energije, naš najnoviji Quantis QRNG čip može se ugraditi u bilo koji pametni telefon, edge mrežnu infrastrukturu i IoT uređaje, kako bi se osigurala pouzdana provjera autentičnosti i šifriranja osjetljivih podataka”, tvrdi izvršni direktor i suosnivač ID Quantiquea Grégoire Ribordy dodajući kako korištenje generatora kvantnih slučajnih brojeva u edge computingu osigurava bežične i  IoT ekosustave te su prvi korak u izgradnji kvantnog računarstva.

Podijeli:

 

Vezane objave