Prva Amazon Web Service konferencija u Hrvatskoj AWS Adria 2017 održana je u Opatiji i Rijeci 27. i 28. listopada u suorganizaciji riječkih IT tvrtki Coadria i Hexis te zagrebačka IT tvrtka NVTeh. Partner konferencije koja je okupila oko 300 sudionika bio je Amazon Web Services. Tijekom dva dana predavanja, panel diskusija i okruglih stolova, sudionici su imali priliku upoznati se s prednostima korištenja sofisticiranih Amazon Web Servicea te razmijeniti iskustva u njihovoj primjeni.

Sudionici konferencije upoznali su se s novostima Amazon Web Service cloud tehnologija, prednostima i uštedama njihovog korištenja te primjerima u poslovnoj praksi, infrastrukturi cloud computinga, izradi platformi za big data, umjetnoj inteligenciji… .

Primjena cloud computinga donosi tržišnu konkurentnost a za nju je potrebno usvajanje novih tehnologija i poslovnih procesa te usvajanje novih znanja. Računarstvo u cloudu predstavlja najbrže rastući trend u informacijskoj tehnologiji jer omogućuje fleksibilnije operativne troškove poslovanja tvrtke te plaćanje resursa po potrošnji. Amazon 2006. godine osnovao  Amazob Web Service kao jedan od prvih cloud computinga koji je postao zamjena za podatkovne centre. Za korištenja cloud computinga ključno je kontrolirati sigurnost podataka.

Amazon Web Service ima globalni tržišni udjel u cloud computingu od oko 30 posto te nudi preko 90 servisa za baze podataka, analitiku, internet stvari (IoT)…

Amazon Web Service kao najkorišteniji cloud servis u Hrvatskoj  omogućuje, među ostalim, tvrtkama ubrzanje vremena izlaska proizvoda na tržište, unaprjeđenje inovativnih poslovnih procesa i porimjenu procesne inteligencije unutar tvrtke“, rekao je u svojem predavanju Introduction to AWS predsjednik Uprave NVTeha i profesor na splitskom Prirodoslovno – matematičkom fakultetu Ivo Ugrina.

Podijeli:

 

Vezane objave