Verizon i Mass Tech Leadership Council (MassTLC), u suradnji s Ericssonom, pokrenuli su Verizon 5G Robotics Challenge, jedinstvenu priliku za sveučilišta, startupe i ostale programere za kreiranje 5G rješenja koje će transformirati industriju.
Koristeći jedinstvenu brzinu, širinu pojasa i prednosti niskog kašnjenja 5G tehnologije, sudionici Verizon 5G Robotics Challengea dobit će nove uvide, razviti nove korisničke slučajeve i zamisliti inovativne proizvode koji će unaprijediti robotsku industriju. Timovi će stvoriti rješenja u tri ključna područja: industrijska automatizacija, suradnička robotika (cobots) i automatizacija skladišta.

Uz potporu do 30.000 američkih dolara, pobjednički timovi također će imati pristup posebnim 5G mrežama u Verizonovom 5G Cambridge Labu i 5G Waltham Labu (blizu Bostona, Massachusetts), 5G treningu i mentorstvu Verizona i Ericssona te pristup timovima podrške u lokalnoj robotičkoj zajednici kako bi svoje koncepte oživjeli.

“Nove mogućnosti koje se uvode s 5G  zaista imaju snagu za preobrazbu industrije. Ericsson predvodi primjenom 5G-a u industrijskoj automatizaciji i robotici i ponosni smo što smo se udružili s Verizonom i MassTLC-om kako bismo unaprijedili tehnologiju.”, kaže Yossi Cohen, odgovorna osoba Ericssona u Sjevernoj Americi za poslovanje s Verizonom.

Ericsson je već podržavao inovacije u robotici. U talijanskoj regiji Toskana, Ericsson surađuje sa Zucchetti Centro Sistemima i BioRobotics Institutom s ciljem stjecanja dubinskog razumijevanja robotskih sustava. Kao dio te suradnje, programeri su stvorili inovativnu arhitekturu sustava koja robotsku inteligenciju smješta u cloud s ciljem boljeg iskorištavanja veće računalne snage. 5G je ključan za projekt koji robotima omogućuje komunikaciju s cloudom putem Ericssonove mrežne infrastrukture.

Podijeli:

Vezane objave