Predstavnici ACT Grupe, konzorcija društvenih poduzeća iz Čakovca predstavili su pobjednike natječaja programa „Pokreni nešto svoje“, razvojnog programa namijenjenog poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima.

Na natječaj otvoren 12. listopada 2016. godine pristigle su ukupno 432 prijave, od kojih je u drugi krug ocjenjivanja od strane stručne komisije odabran 31 projekt. Nakon što je nositelje 31 projekta komisija ACT Grupe posjetila na terenu te dodatno razmotrila njihove prijave, odabrano je šest projekata koji će osim zatraženih financijskih sredstava u prijavi, dobivati i kontinuiranu savjetodavnu poslovnu podršku za razvoj svojih projekata u sljedećih šest mjeseci.

Pobjednici natječaja su:

Eduard Camaj – EratoExpert (Zagreb)

EratoExpert je tehnologija razumijevanja prirodnog jezika koja se možete ugraditi u internetske i mobilne aplikacije, u obliku chatbota ili drugog inovativnog sučelja. Platforma će biti otvorena za sve, a mogućava krajnjim korisnicima da se informiraju o onome što ih zanima, samostalno, i to onako kako bi upitali živog sugovornika, bez potrebe za poznavanjem ključnih riječi.

Marija Tadić – L’aventure en Primitivance (Šibenik)

Projekt L’ aventure en Primitivance je kozmetički brend koji će kreirati probnu liniju luksuznog seruma pri čijoj se proizvodnji koriste isključivo sirovine dalmatinskog podneblja. Jedan od krajnjih ciljeva projekta je osnivanje zaklade koja će raditi na ekonomskom osnaživanju i neovisnosti žena kroz edukacije i osposobljavanje za buduće kooperantice u proizvodnji.

Matija Srbić – Juvo – Home Friend (Zagreb)

Juvo je pametni alarmni sustav iz područja Interneta stvari koji upozorava roditelje ako njihovo dijete bez nadzora krene prema manje sigurnim dijelovima doma. Cilj projekta je razviti rješenje koje će svim roditeljima olakšati svakodnevicu, povećati sigurnost doma i paziti na djetetovo okruženje unutar doma.

Nino Dušak – HardCore Industry (Varaždin)

Projekt donosi inovativan pristup problemu pri konstruiranju okvira za biciklistički spust (downhill) i u biciklističku industriju unosi naprednu tehnologiju iz zrakoplovstva i nautike. Korištenjem novih materijala i inovacija bit će konstruiran i izrađen tehnički napredan proizvod koji će zasigurno utjecati na pomicanje granica u natjecanjima u ovoj zahtjevnoj sportskoj disciplini.

OPG Zoltan Trojković – Lastovska maslina (Lastovo)

Otok Lastovo je jedan od netaknutih bisera autohtonih izvornih vrsta flore i faune, na kojem tradicionalan način života čuva prirodu za buduće generacije. Obiteljsko gospodarstvo Trojković obrađuje najveći maslinik na otoku, a ovim projektom žele istaknuti posebnost autohtone sorte Piculja plasirajući novi, krajnje kvalitetni proizvod na tržište, s naglaskom na spoj tradicije i modernog načina maslinarstva.

Vedrana Vrabec – Freewa – Free Water Project (Zagreb)

Freewa tim je osmislio mobilnu aplikaciju koja pokazuje izvore vode, bilo da se radi o prirodnom izvoru ili javnoj česmi, te staklenu ekološku bocu s praktičnom torbicom. Torbica će se proizvoditi od reciklirane pet ambalaže, kako bi se dodatno smanjila njena količinu koja završi u morima.

Program potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj „Pokreni nešto svoje“ razvojni je program ACT Grupe namijenjen poduzetnicima početnicima i mikro-poduzećima. Program potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz savjetodavnu podršku i bespovratna financijska sredstva te odgovara na potrebe poduzetnika za početak i razvoj njihova poslovanja. Za sufinanciranje projekata osigurano je više od 400.000,00 kuna, dok su prijavljeni projekti mogli biti maksimalne vrijednosti do 100.000,00 kuna. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.

Rezultati natječaja službeno su objavljeni i na web stranicama programa www.pokreninestosvoje.hr. Početak provedbe projekata je 1. travnja 2017.

Podijeli:

Vezane objave