Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet pozivom za radove, objavljenim početkom svibnja, započela je pripremu programa 19. konferencije CUC 2017, koja će se održati od 8. do 10. studenoga 2017. godine u Valamar Lacroma Hotelu u Dubrovniku.

Ovogodišnja konferencija održava se uz dvije značajne godišnjice, naime 3. listopada 2017. godine CARNet obilježava 26 godina od pokretanja projekta CARNet, a 17. studenoga obilježava se 25 godina interneta u RH.

Poziv za radove zatvoren je 16. lipnja 2017. godine a interes za aktivno sudjelovanje u programu iskazao je rekordan broj autora, čak 241, s ukupno 186 prijedloga radova.

Programski odbor će o 31. srpnja obaviti recenziju svih pristiglih prijedloga, nakon čega će autori zaprimiti obavijest o prihvaćanju, uvjetnom prihvaćanju uz doradu ili eventualnom odbijanju prijedloga radova.

Ovogodišnja konferencija CUC održati će se pod nazivom Povezani znanjem (…25 godina).

Nakon što je prošlogodišnja konferencija oborila rekord posjećenosti s više od 980 registriranih sudionika, i ovogodišnja konferencija bilježi rekordan broj prijavljenih autora i rekordan broj prijavljenih radova.

Već drugu godinu za redom u okviru CUC-a održati će se natjecanje Pravi kaLibar za znanje. Natjecanje je namijenjeno svim nastavnicima u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, a cilj mu je potaknuti izvrsnost u izradi digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar koji omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi. Cilj digitalnih nastavnih materijala koje će nastavnici izrađivati je poticanje razvoja kompetencija učenika iz pojedinog nastavnog predmeta i digitalnih kompetencija učenika. Digitalni nastavni materijali u fokusu imaju temu Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije. Autorima digitalnih nastavnih materijala koji osvoje jedno od prva tri mjesta nagrada će biti dodijeljena u okviru CUC-a 2017.

Prijave na natjecanje završavaju 22. rujna 2017. godine kada će Ocjenjivački sud započeti s ocjenjivanjem pristiglih prijava.

Uvjeti sudjelovanja, pravila natjecanja, korisni savjeti i upute mogu se pronaći na mrežnoj stranici natjecanja, na sljedećoj poveznici http://www.skole.hr/natjecanje-libar/2017.

Podijeli: