Vatroslav Bandić iz Door20four i Matija Puškar iz Bytelaba na predstavljanju inovativnog pretinca za ključeve apartmana za najam, Cropix – Ronald Goršić

U sklopu projekta Cominglate, sufinanciranom iz fonda Inovacije novoosnovanih malih i srednjih poduzeća (MSP) iz Fonda za regionalni razvoj predstavljen je inovativni hrvatski proizvod door20four. Njegova službena prodaja planirana je za ljeto ove godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.833.999,98 kuna, a sufinanciranje Europska unija je 1.480.910 kuna.

Pretinac je namijenjen pohranjivanju ključa i kartica kojima se otvaraju vrata hotela, hotelske sobe, apartmana, haustora zgrade i namijenjen je objektima čija recepcija ne radi cijeli dan, kao i za sve smještajne jedinice koje nemaju recepciju. Na tržištu postoji potreba za takvim rješenjem prije svega jer gosti često dolaze u vrijeme kada nema nikoga na recepciji.

Door20four je jednostavno rješenje za sigurno pohranjivanje ključa smještajne jedinice koje i vlasniku i gostu štedi vrijeme i novac i olakšava predaju ključa apartmana. Pretinac door20four je autonoman uređaj (radi na baterije koje se pune putem solarnog napajanja ugrađenog na vrh pretinca).

Prilikom rezervacije/kupovine smještaja putem web stranice hotela, booking stranica ili bilo koje druge platforme za tu namjenu, gost može primiti kriptiran kod na svoj pametni telefon putem kojeg aplikacija na pametnom telefonu putem bluetootha otvara vrata pretinca u trenutku kad se gost približi pretincu. Ugrađena kamera u pretinac slika gosta i zajedno s informacijom da je gost stigao i preuzeo ključ obavještava vlasnika. Kod vrijedi onoliko dana za koliko je plaćen smještaj. Nakon odjave gosta kod se briše i više nije moguće otvoriti pretinac bez ponovnog plaćanja smještaja.

U planu budućeg razvoja aplikacije su i mogućnost informiranja o sadržajima koje inače interesiraju goste (najbliži restoran, ljekarna..) . Pretinac je opremljen sigurnosnim uređajem koji detektira eventualni vandalizam i skidanje pretinca sa zida. Ukoliko bi netko skinuo pretinac sa zida, aktivirao bi se zvučni alarm i putem servera vlasnik bi bio obaviješten da je pretinac oštećen ili ukraden. Tako je vlasnik potpuno siguran da je pretinac s ključem na svom mjestu. Ako se pretinac koristi za na primjer vraćanje ključa automobila iz rent a cara, u trenutku kada klijent  ubaci  ključ u pretinac, informacija se istovremeno proslijeđuje vlasniku, a ključ je pod stalnim nadzorom.

U aplikaciji door20four za pametni telefon, nalazi se popis svih smještajnih jedinica koje imaju door20four pretinac sa statusom sobe (slobodna ili ne). To omogućuje putnicima koji voze prema svom odredištu da mogu vidjeti gdje se nalazi njima najbliža soba koja ima ugrađen Door20four pretinac i ako je soba slobodna mogli bi je rezervirati i nema veze u koje vrijeme dana/noći dolaze, preuzeti ključ i smjestiti se. Vlasnik bi naravno bio automatski informiran. U door20four ugrađena je SIM kartica putem koje pretinac komunicira sa serverom. Sve informacije o statusu ključa, napunjenosti baterija, eventualnim smetnjama i kvarovima, vandalizmu, pokušaju krađe, kao i informacija da li je gost prilikom izlaska iz apartmana vratio ključ neprekidno su dostupne.

Podijeli: