Samsung je predstavio svoj novi procesor za mobilne uređaje Exynos 8895 serije 9 čija masovna proizvodanja je već krenula.

Exynos 8895 je osmerojezgreni procesor koji se sastoji od četiri Samsungove jezgre druge generacije za poboljšanu izvedbu i energetsku učinkovitost, te četiri Cortex-A53 jezgre. Uz Samsung Coherent Interconnect (SCI) tehnologiju, najnoviji procesor integrira heterogenu arhitekturu sustava koja omogućava brži odaziv za širok raspon aplikacija poput umjetne inteligencije i dubokog učenja. Za grafički dio zadužen je ARM-ov Mali-G71 GPU.

U Samsungu ističu kako je Exynos 8895 serije 9 prvi procesor u svojoj kategoriji s ugrađenim gigabitnim LTE modemom, koji podržava agregaciju 5 nositelja, odnosno 5CA. Novi procesor omogućuje prijenos podataka najvećom brzinom od 1 Gbps prema korisniku i 150 Mbps od korisnika prema mreži. Također se ističe kako je to prvi čipset koji koristi 10-nanometarsku FinFET tehnologiju s poboljšanom 3D strukturom tranzistora, koja omogućava do 27 posto bolju izvedbu uz 40 postotno smanjenje potrošnje energije u usporedbi s 14-nanometarskom tehnologijom.

Podijeli:

Vezane objave