Huawei je i dalje pod ograničenjima poslovanja u SAD-u i to je razlog zbog kojeg kineski tehnološki div ubrzano radi na stvaranju Huawei Mobile Services (HMS) kao alternative Google Mobile Services (GMS). Novi mobilni paket, kako potvrđuju iz kineske tehnološke tvrtke, svoju europsku i globalnu promociju će ipak, kako je i ranije najavljeno, imati 24. veljače u Barceloni premda je otkazan Mobile World Congress. Naime, Huawei će imati video predstavljanje svojeg novih mobitela serije Honor i HMS-a za što je ranije poslao pozivnice te isti dan i konferenciju za novinare.

Razvoj HMS-a traje već dulje vrijeme. Mobilni paket uključuje usluge poput Huawei ID, Huawei App Gallery, Huawei teme, mobilni cloud i još niz usluga. Također se očekuje pokretanje zamjena za neke ključne Googleove aplikacije za navigaciju, plaćanja, igre i razmjenu poruka.

Huawei se, inače, suočava s novim nizom optužbi Trumpove administracije te dodatnim smanjenjem korištenja proizvoda iz SAD. Uskoro Huaweiu istječe i licenca za korištenje navigacije GSM pa se sa zanimanjem očekuje vidjeti je li Huawei ima zamjenu za tu uslugu.

Među novim ograničenjima koje Trumpova administracija nameće Huaweiu je, kako navodi Reuters, i ograničen pristup prodaje čipova za pametne mobitele glavnom Huaweievom dobavljaču tajvanskomTSMC-u. To zavisi od skorih pregovora visokih predstavnika SAD i Kine o budućim trgovačkim odnosima dva najveća globalna gospodarstva.

Podijeli:

 

Vezane objave