Na prvom #startupZG dvodnevnom natjecanju u organizaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva natjecatelji su osim feedbacka od strane stručnog žirija i mentora dobili i konkretne savjete o dolazećim konferencijama i meetupovima na kojima bi se mogli predstaviti ciljanoj publici ili investitorima. Uz organizacijski tim Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, natjecanje su omogućili Grad Zagreb, Hrvatski Telekom, Erste banka, HAMAG BICRO i Enterprise European Network.

Nakon što su natjecateljima objašnjena pravila natjecanja svaki tim je u 3 minute predstavio svoju tehnološko-poslovnu ideju. Timovi su potom na radionici mogli naučiti kako svoju ideju pravilno prezentirati, odnosno pitchati kako bi u što kraćem roku mogli navesti sve najrelevatnije činjenice o svom startupu. Na predavanju su također saznali kako napraviti poslovni model, koji su razvijali ostatak prvog dana natjecanja. U tom su im pomogli mentori koji su svakom timu pristupali pojedinačno te su s njima sudjelovali u brainstormingu.

Mentoriranje sa svakim od timova održao je i inozemni predavač Master Classa Andreas Wil Gerdes, poslije čega je održano i finale natjecanja u kojem su svoj završni napredak pokazali svi timovi.

U finalu natjecanja predstavili su se timovi: eBuddy, aplikacija koja će omogućiti studentima na studentskoj razmijeni da se lakše upoznaju s lokalnim studentima; Expost koji bismo mogli nazvati Uberom za pakete; Praxa, online portal koji će spajati studente i poslodavce koji nude studentsku praksu onima najproaktivnijima; GamEco, računalna igrica koja djecu od sedme do petnaeste godine uči o važnosti recikliranja; Obrasci.eu, portal koji će građanima olakšati pristup birokratskim obrascima javne uprave; Peekator kojeg je sam pokretač ideje nazvao Uberom za mistery shopping koji ima za cilj poboljšati kvalitetu usluge ugostitelja i posljednji se u finalu predstavio tim AdvEne s pametnom električnom utičnicom koja štedi električnu energiju.

Kao najbolji su se pokazali tim Praxa, za što su nagrađeni nagradom od 10.000 kuna,  koju je uručio direktor poduzetničkog centra Zagreb Erste Banke Ivan Babić, dok su drugoplasirani članovi tima Peekator za nagradu dobili dva Huawei P10 Lite mobitela.

Podijeli: