Stručnjaci iz Megatrend poslovnih rješenja na konferenciji Power of Data predstavili su aktualna rješenja iz područja pohrane podataka i poslovne analitike, a njihovi klijenti iskustva primjene i doprinosa poslovanju tih rješenja. Teme konferencije bile su obrada velikih količina podataka putem suvremenih tehnologija i alata otvorenog koda (Hortonworks Data Platform), postizanje bolje učinkovitosti i automatiziranja donošenje brzih i preciznih odluka korištenjem optimizacijskih rješenja, mogućnosti IBM-ovog Power 9 procesora…

Konferenciju je otvorila predsjednica Uprave Megatrend poslovnih rješenja Anđelka Strajher. Najnovija rješenja vezana za pohranu podataka i poslovnu analitiku predstavio svjetski tehnološki stručnjak koji se bavi primjenom velikih podataka u poslovanju tvrtki Venkatesh Sellappa.

Asistenti s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Šebek i Josip Žubrinić govorili su o metodama primjene matematike u poslovnim procesima ilustrirajući njenu primjenu na primjeru optimizacije skladišta.

Voditelja IBM-a za srednju i istočnu Europu Aco Vidovič predstavio je chatbot (robota koji razgovara s ljudima) te uspostavio chat sudionika konferencije s IBM-ovim superračunalom Watson. Istaknuo je kako je sada poslovni potencijal za chatbote 20 milijuna američkih dolara godišnje, a 2022. godine očekuje se kako će biti 8 milijardi.

Direktorice interne kontrole Atlantic Grupe Jacqueline Ivezić na kraju konferencije predstavila je prednosti projekta Smart reporting for smart decision kojim je uvedena standardizacija svih izvješća Atlantic Grupe.

Podijeli:

Vezane objave