Tradicionalna konferencija Power of Data  tvrtke Megatrend poslovna rješenja održala se 22. listopada 2021. u hotelu Aristos u Zagrebu. IT i poslovni konzultanti su sudionicima konferencije predstavili najnovije trendove primjene umjetne inteligencije u poslovanju. Predsjednica uprave Megatrend poslovnih rješenja Anđelka Strajher predstavila je  novosti vezane uz poslovanje tvrtke, te ukazala na dostignuća tvrtke u području računalnog vida i njegove primjene u poslovanju u posljednjih godinu dana. Voditelj odjela razvoja Megatrend poslovnih rješenja Mario Jurić demonstrirao je primjere korištenja računalnog vida, na primjer kada umjetna inteligencija pomaže procijeniti estetsku vrijednost fotografija. Sudionici konferencije su slali svoje fotografije s konferencije za koje smatraju da imaju estetsku kvalitetu, a algoritam razvijen u Megatrendu je ocijenio najbolje fotografije.

Renato Telen, tehnološki konzultant Megatrend poslovna rješenja

Voditelja odjela za podatkovnu znanost Domagoj Marić i podatkovna inženjerka iz Megatrend poslovnih rješenja Tina Knežević pokazali su na primjerima kako umjetna inteligencija pomaže u naprednom pretraživanju i otkrivanju vrijednosti korporativnih dokumenata putem semantičkog pretraživanja. Semantičko pretraživanje je pametan način pretraživanja koje ne pretražuje samo podudaranje riječi u tekstu već uzima u obzir kontekst korištene riječi, različite oblike riječi, sinonime i slično. Predstavili su i alat IBM Watson Discovery koji omogućuje semantičko pretraživanje na vlastitim kolekcijama nestrukturiranih i strukturiranih podataka te prilagođavanje pretraživanja vlastitoj poslovnoj domeni i kasniju integraciju s virtualnim asistentima ili drugim aplikacijama.

Megatrendov tehnološki konzultant Renato Telen upoznao je sudionike s novim IBM Power10 energetski učinkovitim mrežnim poslužiteljima, ekstremne snage i velike pouzdanosti obogaćenog umjetnom inteligencijom.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Brnabas Kadlecsik, konzultanta za Power, Oracle i AI tehnologije iz IBM LabServices

Konferencijski dio programa završio je prezentacijom gosta predavača konzultanta za Power, Oracle i AI tehnologije iz IBM LabServices Brnabas Kadlecsik koji je predstavio zračne brodove (airships) – inovativni proizvod baziran na umjetnoj inteligenciji, a koje je razvio Megatrendov partner Cascade Informatika iz Mađarske. Letjelica je slična Zepellinu, ima široke mogućnosti primjene u marketingu, telekom industriji, poljoprivredi kao i u područjima nadzora (za potrebe vojske, policije i drugih državnih tijela).

Podijeli:

 

 

Vezane objave