IDC-jev novi Worldwide Security Spending Guide procjenjuje da će europska potrošnja na IT sigurnost, usprkos gospodarskim poteškoćama koje sve više prijete i negativno utječu na druge dijelove ICT-a, dosegnuti gotovo 47 milijardi američkih dolara u 2022. godini. Predviđena petogodišnja (2021. – 2026.) godišnja stopa rasta za IT sigurnost je 9,4%, tako da bi bila preko 66 milijardi dolara u 2026. godini.

U potrošnji za IT sigurnost usluge će imati najveći rast od 10,2%. Pri tome će se tvrtke slijedećih godina suočavati s nedostatkom kvalificiranih stručnjaka za kibernetičku sigurnost. Uz usluge rast će imati i softver i hardver.

Najveća stopa rasta potrošnje na IT sigurnost u 2022. godini u regiji bit će u Češkoj i Poljskoj, obje iznad 15%. Tijekom 2021. – 2026. Češka će i dalje biti najbrže rastuća zemlja, a slijedi je zapadnoeuropski blok koji čine Belgija, Francuska, Njemačka i Švicarska.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

„Evolucija europskog tržišta kibernetičke sigurnosti nastavlja napredovati velikom brzinom. Povećani krajolik prijetnji, prelazak na hibridna radna okruženja i veće oslanjanje na usluge u računalnom oblaku proširili su mete napada u organizacijama koja trebaju IT zaštitu i nadzor”, rekao je voditelj istraživanja IDC European Data & Analytics Stefano Perini, te dodao kako su prijetnje potaknule „europske organizacije da unaprijede svoju sigurnosnu infrastrukturu, posebno u računalnom oblaku, mreži i sigurnosti podataka.”

tradicionalno financijska industrija najviše troši na IT sigurnost i ima najbolju zaštitu no najveći rast potrošnje ove godine imati će vladine institucije prije svega u Češkoj i Poljskoj te zapadnoeuropske zemlje Njemačka, Francuska, Belgija i Švicarska

Bankarstvo će biti europska industrija s najvećim izdvajanjem za IT sigurnost u 2022. godini, s više od 6 milijardi dolara. Kao najnaprednija industrija u kibernetičkoj zaštiti bankarstvo će dodatno povećati potrošnju s fokusom na izgradnju kibernetičke otpornosti.

Predviđa se da će proizvodnja i profesionalne usluge biti drugi i treći najveći potrošači na IT sigurnost u 2022. (s više od 5 odnosno 4 milijarde dolara). Uz sve veći obujam i složenost kibernetičkih napada, tvrtke za proizvodnju moraju osigurati nedostatke u svojoj IT i OT kibernetičkoj obrani, dok se tvrtke za profesionalne usluge sve više usredotočuju na sigurnosna rješenja u računalnom  oblaku i krajnjim točkama.

Vlada će biti najbrže rastuća industrija potrošnje na IT sigurnost u 2022. godini (11,9%), a slijede je prijevoz i veleprodaja, obje iznad 11%. Tri najveća sigurnosna prioriteta za državni sektor su zaštita od radnog opterećenja računalnog oblaka, osiguravanje platformi za suradnju i sigurnost podataka. U transportnom opskrbnom lancu sigurnost je ključni fokus, za jaču rubnu sigurnost veleprodaje i zaštitu udaljenih uređaja i sustava beskontaktnog plaćanja.

Podijeli:

 

 

Vezane objave