Trilateralni pregovori doveli do nižih cijena roaminga


Kako nam javlja naš zastupnik u EU parlamentu, Davor Škrlec, sinoć je nakon dugotrajnih pregovora između Europskog parlamenta, Vijeća EU-a i Europske komisije, postignut konačni dogovor u vezi cijena roaminga na području Europske unije.

Dogovoreno je kako će do 30. lipnja 2022. godine cijena poziva u roamingu iznositi 0,032 eura po minuti, a cijena SMS poruke 0,01 euro.

Što se tiče podatkovnog prometa, tijekom godina cijena će postepeno padati kako bi se do 2022. godine dostigao iznos od 2,5 eura po gigabajtu.

Europski parlament je u konačnom dogovoru s Vijećem i Komisijom uspio osigurati niske cijene za potrošače u korištenju usluga roaminga. Tarife su znatno smanjene kako bi se i mali operateri lakše natjecali s velikim telekomunikacijskim kompanijama.

Zastupnik Zelenih u Europskom parlamentu Davor Škrlec

Ishod pregovora je veliki uspjeh Europskog parlamenta jer je, za razliku od Vijeća i Komisije zaštitio interese građana, a ne samo interese nekoliko velikih telekom operatera. Postavljanjem znatno nižih cijena, troškovi roaminga uskoro će tako postati stvar prošlosti – izjavio je zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec.

Podijeli:

Vezane objave