Hrvoje Milašinčić, voditelj Odjela sigurnosti u Combisu

Treći dan Combis konferencije započeo je CoCo ValueAdd radionicom koja je nevezana uz IT sadržaj, a što je novost na Combis konferenciji. Koncept Četiri sobe promjene koji je korišten na radionici je jedna od najpopularnijih psiholoških teorija za poslovni napredak koju koriste brojne svjetske kompanije.

“Željeli smo pokriti svih 360 stupnjeva i za svakog sudionika kreirati drugačije i jedinstveno konferencijsko iskustvo. Zato smo sudionicima konferencije osim standardnog IT sadržaja ponudili i nešto drugačije, sadržaj koji nije uobičajen na IT konferencijama, a koji sudionicima može uvelike pomoći u poslovnom i osobnom razvoju”, rekla je direktorica Combis konferencije Renee Saboti Slovenc te naglasila da su reakcije na non-IT sadržaj iznad svih očekivanja.

Predavanja konferencije ove su godine podijeljena u pet tematskih područja: Combis Solutions, Connected Future, It’s All About Technology, Security i Redefined Workplace, a svima je zajednički cilj educirati i inspirirati sudionike o mogućnostima različitih poslovnih strategija za digitalno doba.

Security

Velik interes publike potaknuo je Security sadržaj, u kojem je sudjelovalo više eksperata za ovo područje koji su se bavili temama kao što su zahtjevi regulative i obveze kompanija u području informacijske sigurnosti, sigurnosni izazovi u vrijeme digitalne transformacije i zaštita od cyber napada.

“Promjene su stalne i mnogobrojne, no poslovna se okruženja sve teže nose s njima, posebice u području sigurnosti. Napadi i prijetnje su sve sofisticiranije, učestalije i sve teže se otkrivaju zbog čega je od iznimne  važnosti promišljati o cjelovitoj zaštiti, raditi na sigurnosnim poboljšanjima u cilju prevencije i proaktivno razmišljati o aspektu sigurnosti. Iz tih razloga Combis je stvorio jedinstveni sigurnosni portfelj koji se sastoji od sigurnosnih produkata, ali i usluga u koje smo u posljednjem razdoblju intenzivno ulagali. Takve usluge uključuju upravljanje prijetnjama i incidentima, upravljanje ranjivostima i penetracijska testiranja te osiguravanje usklađenosti s uredbama i direktivama, što je tvrtkama izuzetno bitno s obzirom na to da sljedeće godine GDPR, NIS i ePrivacy stupaju na snagu”, komentirao je voditelj Odjela sigurnosti u Combisu Hrvoje Milašinčić.

Redefined Workplace

Combis, kao Microsoft Partner of the Year za Hrvatsku i vodeći partner Microsofta u upravljanju cloud transformacijom u Hrvatskoj prikazao je i ekspertizu u području clouda. Tako je kroz studiju slučaja u Croatia osiguranju prikazano na koji način učinkovito riješiti izazov lokacijske raspršenosti te kako svim djelatnicima osigurati jednako kvalitetno korisničko iskustvo i sve što im je potrebno za rad, bez obzira na kojoj su lokaciji – u uredu, na terenu ili kod kuće.

Podijeli:

Vezane objave