Miloš Đurković, direktor SAS Adriatic

Nakon Budimpešte, Beča, Bratislave, Praga i Beograda, konferencija SAS Analytics Day održala se i u Zagrebu. Tematski podijeljena na nekoliko područja, konferencija je ipak sadržavala jedan zajednički nazivnik: umjetnu inteligenciju (artificial intelligence AI) kao alat  prikupljanja i pravilne primjene informacija u svrhu kreiranja i implementacije inovacija, digitalne transformacije, promjena u društvu, razvoja poslovanja, kao i kvalitetnije svakodnevice za sve.

Sve je više aspekata poslovanja koje pokreće upravo umjetna inteligencija, ali velikom broju kompanija i dalje je poprilična nepoznanica kako iskoristiti podatke koji ih okružuju te kako ih kvalitetno primijeniti u poslovne operacije u svrhu ostvarivanja željenih rezultata i uvođenja inovacija. Konferencija je ugostila brojne iskusne i renomirane stručnjake iz područja podatkovne analitike, cloud poslovanja te umjetne inteligencije.

„Četvrta industrijska revolucija u kojoj se nalazimo temelji se na podacima. Količina podataka koja se generira je ogromna. Podaci su nova nafta, a iz te nevjerojatne količine podataka potrebno je izvući one ‘prave’. Zatim, kada ih izvučemo, potrebno je primijeniti ih na adekvatan način. Upravo tu kompanije stječu prednost jer mogu biti brže, učinkovitije i inovativnije“, naglasio je u pozdravnom govoru direktor kompanije SAS za Adriatic regiju Miloš Đurković.

„Pretvaranje podataka u informacije esencija je onoga o čemu sada pričamo i što tvrtke koje se bave analizom i adekvatnom primjenom podataka nude svojim klijentima“, rekao je voditelj ureda SAS-a u Hrvatskoj Asmir Muslić.

„SAS Cloud rješenje, implementirano na vodećim infrastrukturnim pružateljima usluga (IaaS) poput Amazona, Microsofta, Googlea i Oraclea, koristi se u više od tisuću projekata. Naši klijenti i partneri upravljaju implementacijom, uz SAS-ovu podršku, kako s tehnološke – tako i s poslovne strane. Sadašnja perspektiva nije pitanje treba li biti u cloudu ili ne. Cloud je postao motor digitalne transformacije“, zaključio je Muslić.

Asmir Muslic, senior account executive, SAS
Asmir Muslić, senior account executive, SAS

Podijeli:

Vezane objave