U mjesecu kada već tradicionalno obilježava Europski tjedan novca, Institut za financijsko obrazovanje Štedopis  i Hrvatska udruga banaka organiziraju edukativni online nagradni natječaj za mlade Online plaćanja.

Program financijskog obrazovanja je namijenjen srednjoškolcima i studentima, a sadržaj je osmišljen kroz 4 kategorije: potrošnja, internetska kupnja, novac na internetu i plaćanja putem interneta.

Kada polaznik završni s online učenjem, riješit će kviz znanja s 10 pitanja. Oni s najviše osvojenih bodova kvalificirat će se za osvajanje dnevne i tjedne financijske nagrade.

Online program prilagođen je navikama mladih da se digitalno – na jednostavan i njima prilagođen način educiraju o osnovama planiranja potrošnje, nauče kako prilikom kupovine razlikovati potrebe od želja, zaštiti se od impulzivne potrošnje i odgovorno koristiti platnim karticama.

Mladi će imati priliku i doznati kako se zaštititi od prijevara i rizika financijskih zloupotreba kartica, na što paziti kad kupuju online i koja su njihova potrošačka prava.

Prijaviti se na program financijskog obrazovanja može na: www.stedopis.hr, www.hub.hr i www.sigurnostnainternetu.hr.

Podijeli:

 

Vezane objave