Finale TVZ Mc2 natjecanja Tehničkog veleučilišta Zagreb održano je 8. lipnja u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U finalu se natjecalo 25 timova s različitih studija Tehničkog veleučilišta Zagreb, a tema natjecanja je bila izrada edukativnih rješenja za učenike razredne nastave.

Svaki tim imao je mentora nastavnika iz jedne od 5 osnovnih škola partnera te mentora iz više od 20 tvrtki partnera natjecanja. Pomoć finalistima pružilo je i 7 profesora s Tehničkog veleučilišta Zagreb koji su ih vodili kroz natjecanje.

Osim aktivnog mentoriranja u protekla četiri mjeseca, u suradnji s partnerima natjecanja, sudionici natjecanja imali su i 8 jednodnevnih radionica iz područja UX/UI dizajna, izrade web aplikacija, izrade Android aplikacija i rješenja u okviru interneta stvari (Internet of Thing IoT). Usto, za upoznavanje s temom natjecanja održana je panel rasprava s gostima iz Carneta, osnovnih škola i IRIM-a. Također,  profesori Tehničkog veleučilišta Zagreb održali su i predavanje na temu programiranja te Raspberry Pi radionicu u trajanju ljetnog semestra.

Natjecatelji su na raspolaganju imali tablete Laboratorija za razvoj i primjenu programske podrške u obrazovanju (Edu++), na kojima su mogli testirati i demonstrirati svoja rješenja. Natjecatelji te tablete nakon završetka natjecanja mogu koristiti za izradu završnih i diplomskih radova te za projekte u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Od 25 timova izabrano je 10 koji su stručnom žiriju, sastavljenom od predstavnika tvrtki partnera natjecanja, osnovnih škola i Ministarstva znanosti i obrazovanja, prezentirali svoja rješenja.

Nagrada za najbolji dizajn rješenja dobio je tim TimTim s rješenjem Čovječe, nauči se! A nagradu učenika i nastavnika tim Dude where’s my char? za rješenje SmartUp!. Taj je tim osvojio prema ocjeni žirija treće mjesto i 3 tisuće kuna, drugo mjesto je osvojio tim Apocalypstick s rješenjem Interaktivne mentalne mape uz nagradu od 5 tisuća kuna. Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je tim Electrified koji je s rješenjem Ardu The Kid a nagrada iznosi 10 tisuća kuna.

Podijeli:

Vezane objave