pobjednici drugog #startupVG Pia Mia

U suradnji Grada Velike Gorice i Zagrebačkog inkubatora poduzetništva održan je drugi po redu #StartupVG – natjecanje u razvijanju poslovnih ideja.

Prvi dan započeo je uvodnim predavanjem na kojem su natjecateljima objašnjena pravila natjecanja nakon čega su se predstavili oni natjecatelji koji su se samostalno prijavili kako bi se oformili natjecateljski timovi. Timovi su potom na radionici koju je održala mentorica Petra Stojanov mogli naučiti kako svoju ideju pravilno prezentirati, odnosno pitchati kako bi u što kraćem roku mogli navesti sve najrelevatnije činjenice o svom startupu. Na predavanju su također saznali kako napraviti poslovni model, koji su razvijali ostatak prvog dana natjecanja. U tom su im pomogli mentori koji su svakom timu pristupali pojedinačno. U dva dana, formirano je 16 timova koji su aktivno razvijali ideje uz pomoć mentora.

Prvo mjesto u iznosu od 15.000 kn osvojio je tim Pia Mia – set interaktivnih slikovnica povezanih s mobilnom aplikacijom i proširenom stvarnošću kreiranih od strane stručnjaka logopeda, psihologa, rehabilitatora, učitelja i kineziologa koja prati razvojnu liniju djece prema razvojnim dobima.

Drugo mjesto, novčanu nagradu u iznosu od 3.000 kuna osvojio je tim MundusWorld’s Smartest Board Game. Riječ je o pametnoj društvenoj igri koja spaja moderne tehnologije i tradicionalane društvene igre. Sam projekt se sastoji od tri ključne točke: fizičke ploče, mobilne aplikacije i korisničkog dashboarda. Ono što ovaj projekt čini dodatno posebnim jeste činjenica da iza njega stoji mladi tim srednjoškolaca. Treće mjesto (laptop) pripalo je timu Petfinder – programsko rješenje namijenjeno olakšavanju pretrage i ubrzavanju procesa zbrinjavanja napuštenih životinja (ili ljubimaca). Predstavlja centralno mjesto na webu koje olakšava rad udrugama, smanjuje broj oglasa i ubrzava postupak zbrinjavanja životnja.

drugoplasirani tim Mundus

Podijeli:

Vezane objave