Objavljeni su pobjednici prvog ikada Win-A-Robot natjecanja u organizaciji Epson Europe za tržišta EMEAR. Prikazale su se inovativne moguće upotrebe robotike i tehnologije automatizacije kroz cijeli raspon sektora u Mađarskoj, Irskoj, Njemačkoj, Italiji i Engleskoj.

“Robotika i automatizacija će igrati ogromnu ulogu u podržavanju konkurentnosti i rasta budućeg poslovanja u Europi,” rekao je voditelj robotskih rješenja za Epson Europe Volker Spanier dok je objavljivao pobjednike natječaja.

Epsonu je objavio šest službenih pobjednika Win-A-Robot natječaja za 2018. godinu:

Sveučilište Pecs, Mađarska, za projekt ‘Upravljanje robotom kroz AR staklo’, Heinz-Nixdorf-Berufskolleg, Njemačka, za projekt ‘Simulacija online trgovine koristeći primjer postrojenja za punjenje slatkiša’, Institut za tehnologiju Tallaght, Irska, za projekt ‘Robotika, proizvodnja hrane i žetva’, Sveučilište Plymouth, Ujedinjeno Kraljevstvo, za projekt ‘Proizvodnja uz pomoć robota koji se sâm prilagođava u inteligentnim održivim radnim stanicama’, Sveučilište Padova, Italija, za projekt ‘ChocoBot – energetski učinkovito i prilagođeno ukrašavanje slavljeničkih torti i brzo prototipiranje velikih čokoladnih struktura’ te Sveučilište Pavia, Italije, za projekt ‘Deep learning za sigurnu fizičku interakciju čovjeka i robota’

Odluku je donijelo vijeće od pet stručnjaka za robotiku – Darwin Caldwell, Institut za tehnologiju Italije; Eva Kaili, članica Europskog Parlamenta; Imre Paniti, Akademija znanosti Mađarske; Patrick Schwarzkopf, glavni direktor VDMA Robotics + Automation i Yoshifumi Yoshida, Epsonov izvršni djelatnik – koji dolaze iz područja regulacije, industrije i obrazovanja, a okupili su se u mjestu Meerbusch, Njemačka kako bi razmotrili i odabrali pobjedničke prijave. Žiri je imao strogi skup kriterija po kojem je ocjenjivao, uzimajući u obzir snagu svake prijave u odnosu na inovaciju, obrazovanje, razvijanje vještina, održivost i unikatnu uporabu robota. Širina i dubina uvida, znanje i stručnost pokazani u svim prijavama demonstrirao je impresivne talente nove generacije mislilaca koji su zaslužni za daljni razvoj europske robotike.

U nadolezećim mjesecima, Epson Europe i partneri će usko surađivati s institucijama nakon što dobiju svoje robote iz Epsona, pružajući podršku i obuku kako bi osigurali da pobjedničke ekipe, ali i ostali studenti imaju najbolju korist od svoga robota.

Podijeli:

Vezane objave