Najnoviji trendovi u projekt menadžmentu, top licence i alati, boostanje karijera i kompetencija projekt menadžera, razlozi su zašto ove godine doći na 12. izdanje PMI foruma, vodeće regionalne konferencije u području upravljanja projektima koja će se održati od 12. do 14. studenog u zagrebačkom Plaza event centru. Na forumu se očekuje više od 500 sudionika iz 140 kompanija različitih profila i djelatnosti, koji će na konferenciji razmjenjivati iskustva, povezivati se i slušati predavanja domaćih i stranih predavača. U programu ovogodišnjeg foruma je i pet radionica na kojima će sudionici od istaknutih, domaćih i stranih imena iz branše moći učiti konkretna i primjenjiva znanja i vještine.

Na forum stiže Peter Taylor, inspirativni svjetski predavač, PM strateg i autor nekoliko zanimljivih naslova koji se bave izazovima projektnog menadžmenta. Prvi dan konferencije Peter će održati radionicu pod imenom Working with Sponsors Effectively.

Forum organizira udruga PMI Croatia koja okuplja tristotinjak projekt menadžera i ogranak je globalne organizacije Project Management Institute (PMI), vodeće svjetske strukovne organizacije iz područja projektnog menadžmenta s više od 470 000 članova. Marina Pupić-Bakrač, direktorica PMI Foruma, ističe da je konferencija otvorena za sve koje zanima projektni menadžment i njegova primjena bilo na razini pojedinca, projektnog tima ili kompleksnijeg oblika upravljanja programima i portfeljima.

Prema istraživanju koje smo nedavno proveli na uzorku osoba na upravljačkim pozicijama, čak 70 posto ispitanih osoba u Hrvatskoj ima iskustva u vođenju projekata ili su sudjelovali u provedbi. Međutim, većina njih se izjašnjava da nema dovoljnu razinu znanja i da se žele stručno usavršavati u ovom području – ističe Marina Pupić-Bakrač

Naslov ovogodišnjeg foruma je Skok naprijed, agilno i kreativno (Jump ahead, agile and creative). Agilnost i “agilne” metode već su neko vrijeme buzzword u svijetu projekt manadžmenta. Radi se o organizacijskim metodama kojima je cilj proces izvršenja nekog projekta učiniti bržim i fleksibilnijim. Agilne metode inicijalno su se koristile u upravljanju developerskih projekata, a danas ih u određenoj mjeri koristi 71 posto organizacija na globalnoj razini.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem Forumu možete se registrirati ovdje. Prijavite li se do 1.9. ostvarujete pravo na early bird popust na kotizaciju od 10 posto, a studentski popust od 70 posto vrijedi za cijelo vrijeme prijava.

Na konferenciji se svake godine dodjeljuje i nagradu za projekt godine. U obzir za ovogodišnju nagradu dolaze projekti zavšeni u 2017., rok za prijavu najboljih projekata je u tijeku, a sve detalje o uvijetima natječaja i prijavi nalaze se na linku.

Podijeli: