Hrvatska udruga Oracle korisnika i ove godine od 16. do 19. listopada u Island hotelu Istra na otoku Sv. Andrije kod Rovinja organizira najveće okupljanje Oracle zajednice u jugoistočnoj Europi. Ove godine na konferenciji će se predstaviti više od 70 predavanja u 7 trackova (Leaders Circle, APEX, Best Practicies & Success Stories, Business Intelligence & Analitics, Cloud, DBA, Razvoj, razvojni alati i okviri), a očekuje se oko 400 sudionika.

Na konferenciji će sudjelovati i Oracle korisnici iz drugih lokalnih i regionalnih udruga i meetup grupa povezanih s primjenom Oracle tehnologija u poslovanju.

Konferencija se otvara u utorak 16. listopada 2018. godine u poslijepodnevnim satima. Na otvaranju sudionicima će se obratiti   predsjednik HrOUG-a Davor Ranković, predsjednik programskog odbora konferencije Leo Mršić i Marin Tadić iz Oraclea.

Nakon njih Ivo Špigel iz Perpetuum Mobilea će održati predavanje Quo vadis european tech?, a novinar, putopisac i fotograf, glavni urednik časopisa Mreža Oleg Maštruko govorit će o avanturi Teama Tesla, odnosno putovanju električnim autom preko Sahare.

Predavanja održati i najbolji predavači sa prošlogodišnje HroUG konferencije Alex Nuijten i Roel Harman, te 15-ak Oracle ACE predavača.

Radni dio konferencije u srijedu 17. listopada obilježit će tri panela (Playful Technologies: Kreativnost, inovacija, business; Artificial Intelligence: oksimoron ili transformativni alat; Blockchain bazirani servisi: Od posrednika do pokretača) u okviru programa Leaders Circle i keynote predavanje posebnog gosta Marka Rakara na temu: Vaši digitalni tragovi i kako oni mogu biti upotrebljeni protiv vas.

Agenda konferencije dostupna je na poveznici http://2018.hroug.hr/Agenda

Paneli u okviru Leaders Circle:

Playful Technologies: Kreativnost, inovacija, business

Videoigre predstavljaju  najvažniji medij 21. stoljeća. Pojam gamificaton označava upotrebu razmišljanja i mehanike video igre u kontekstu bez igre, a kako bi se riješili problemi i angažirali korisnici. Možda nećete biti igrač, ali ako vaši zaposlenici ili vaši klijenti dolaze iz generacije milenijalaca kao što pokazuju i slijedeća statistika: 2017. godine tržište video igara u vrijednosti od 80 milijardi američkih dolara; u svijetu ima više od 2,5 milijarde videoigara; aktivni računalni ili video igrači igraju u prosjeku 13 sati tjedno; globalno se tjedno provodi više od 3 milijarde sati na igre; 69% svih nositelja domaćinstva igraju računalne i video igre; 97% mladih igra računalne i video igre; 40% igrača su žene; 1 od 4 igrača je iznad 50 godina; prosječni igrač ima 35 godina i igra 12 godina; većina igrača igrama će se baviti i u nastavku života; 61% anketiranih izvršnih direktora, financijskih rukovodilaca i drugih visokih rukovoditelja svakodnevno igraju igre na poslu; više od polovice tih rukovoditelja kažu da igraju tijekom rada kako bi “osjećali produktivnije”.

Uvodno predavanje u panel Gamification: motivacija, momentum i smisao pretvoren u business održati će prodekan za istraživanje i razvoj Algebre i direktor Algebra LAB-a Leo Mršić.

Predavanje će istražiti načine kako se gamification može pretvoriti u (ozbiljno) poslovanje i dati pregled najnovijih projekata koji su posljednjih mjeseci pogodili tržište.

Panelisti će biti Ivo Špigel, Davor Ranković, Mario Galjanić (CoAdria) i Kristijan Janušić (Story Board)

 

Artificial Intelligence (AI): oksimoron ili transformativni alat

Nedavna anketa Tata Consultancy Services otkrila je da 84% globalnih tvrtki diljem svijeta smatra da je umjetna inteligencija bitan element za zadržanje konkurentnosti. Skoro svi vjeruju da će najveći poremećaj na tržištu do 2020. godine proizvesti posljedice primjene AI-ja u svim djelatnostima: u marketingu, službi za korisnike ili ljudskim resursima. AI tehnologije su se pojavile kao transformativni alat, šireći se na gotovo svim područjima poslovanja pa je za suvremeno poslovno upravljanje nužno upoznavanje s postojećim i novim tehnologijama primjene AI-ja.

Uvodno predavanje vHeart i budućnost Insuretecha održati će Davor Runje.

vHeart je pametna telemedicinska platforma osposobljena najnovijom tehnologijom strojnog učenja (Machine Learning) koja podržava prijenos medicinskih podataka s ECG uređaje preko pametnog telefona stvarajući kontinuirani komunikacijski kanal između pacijenata i njihovih liječnika, nudi interpretaciju u realnom vremenu EKG-a, pohranjuje podatke i daje preporuke liječniku za djelovanje.

Panelisti će biti Davor Runje (vHeart), Zvonimir Kišasondi (FOI), Marko Velić (Styria), Sandro Skansi (Sveučilište Zagreb)

 

Blockchain bazirani servisi: Od posrednika do pokretača

Naše društvo suočava s kompleksnim izazovima za poboljšanje kvalitete života stanovnika. Tehnologije temeljene na blockchainu donose mnoge odgovore, ali istodobno otvaraju dodatna pitanja koja traže odgovor.

Uvodno predavanje u panel Equinox: Future of Social Media održati će Ivan Voras. Projekt Equinox platforma je za objavljivanje interaktivnog virtualnog sadržaja povećane stvarnosti blockchain tehnologijom u društvenoj mreži.

Panelisti će biti Ivan Voras (Equinox), Bruno Škvorc (Bitfalls), Mirko Talajić (AKD) i Igor Cerinski (THT)

Podijeli:

 

Vezane objave