U utorak navečer, istoga dana kada se dogodio snažni potres s epcientrom kod Petrinje te izazvao goleme štete na području Siska, Petrinje, Gline i širem području Banije kao i ljudske žrtve, podignuta je platforma za djelovanje u kriznim situacijama https://potres2020.openit.hr/. Platforma je ponuđena svim relevantnim institucijama, od HGSS-a, preko fakulteta, pa do MUP-a i MORH-a, od kojih su neki već odgovorili i zainteresirani su kako to najbolje iskoristiti.

„Moguće je u par minuta prilagoditi sve tipove prijava, od onih gdje se nudi pomoć i vrsta pomoći, pa do onih gdje se traži pomoć, ili prijavljuje traženje nekog od rodbine, prijatelja, poznanika na pogođenim područjima“, objavio je na svojem facebook profilu autor platforme Hrvoje Bogner, inače sistem administrator u tvrtci OpenIT d.o.o.

Platforma omogućuje na jednom mjestu sve prijave vezane za pomoć ljudima na području pogođenom katastrofalnim potresom i koordinaciju svih službi na hitnoj sanaciju šteta umjesto da se komunicira različitim kanalima i vrstama komunikacije. Hoće li mjerodavne službe uključene u saniranje posljedica katastrofalnog potresa i organizaciju pomoći ljudima na pogođenom području iskoristiti ponuđenu platformu za brže i organiziranije djelovanje ostaje za vidjeti.

Podijeli:

 

Vezane objave