Nakon potpisivanja ugovora i s Gradom Zagrebom, Erste banka u suradnji s tvrtkom Infoart omogućuje u 58 gradova diljem Hrvatske plaćanje parkiranja mobilnom aplikacijom Keks Pay i to bez naknada. Riječ je o posebnoj funkcionalnosti Keks Paya koja korisnicima omogućava brzo, jednostavno i besplatno plaćanje parkiranja te kupnje dnevne ili mjesečne parkirne karte za sva javna parkirališta. Iako je riječ o mobilnoj aplikaciji Erste banke, plaćanje parkinga Keks Payom namijenjeno je svima, bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun.

Za plaćanje parkinga Keks Payom dovoljno je odabrati opciju u glavnom izborniku Plati parking, te prilikom prvog korištenja unijeti registarsku oznaku i model auta. Potom korisnik može odabrati opciju Lociraj me, a aplikacija će sama, koristeći napredno geolociranje putem GPS-a, odabrati zonu parkiranja. Nakon odabira željenog trajanja parkiranja, potrebno je još samo povući slider za plaćanje. Aplikacija potom korisnike podsjeća na istek trajanja parkiranja, bez obzira imaju li u tom trenutku pristup internetu, a također omogućuje i kupnju dnevnih, tjednih i mjesečnih parkirnih karata. Da ne bi trebali svaki puta upisivati registraciju automobila, aplikacija korisnicima omogućava i pohranjivanje podataka za jedan ili više automobila.

Aplikacija Keks Pay omogućava brzo i sigurno slanje i primanje novca među ljudima koji se poznaju i to bez ikakvih naknada. Otkada je krajem prošle godine ponudila tu aplikaciju, Erste banka bilježi 62.000 aktivnih korisnika, od kojih su 75% klijenti drugih banaka, dok preostalih 25% ima otvoren račun u Erste banci. Riječ je o prvom bankarskom rješenju na hrvatskom tržištu koje je namjenjeno svim zainteresiranim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun.

Aplikacija se pokazala rješenjem u nizu situacija sa zajedničkim skupljanjem novaca, a dosad je inicirano oko 50 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 45 kuna. Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iOS, a dnevni limit za transakcije po osobi je 2.000 kuna, odnosno 4.000 kuna za klijente Erste banke.

 

Podijeli:

 

Vezane objave