Best Zagreb u suradnji s partnerima već petu godinu organizira hackathon u području umjetne inteligencije – AI BattleGround, najveće natjecanje tog tipa koje studenti organiziraju za studente.

Best Zagreb (Board of European Students of Technology) djeluje na zagrebačkom Sveučilištu posljednjih 20 godina. Organizacija okuplja studente europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta na 93 lokacije unutar 34 europske zemlje. Best okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

-- tekst se nastavlja nakon oglasa --

 

Ove godine, AIBG će se održati 4. i 5. prosinca. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentniji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 21.000 kuna: 12.000 kn za prvo, 6.000 kn za drugo i 3.000 kn za treće mjesto.

Prethodnih godina natjecanje se održavalo u Stablu znanja, a ove godine, sukladno pandemijskim mjerama, natjecanje će se održati online.

AI BattleGround je prvi put organiziran 2015. godine, a od tada svake godina ima sve više prijavljenih timova. Od 2018. godine AIBG je prepoznat i van granica Hrvatske, pa su tako studenti s beogradskog Sveučilišta započeli s organizacijom istog projekta.

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja (best.hr/aibg) do 22. studenog 2020. godine. Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada u umjetnoj inteligenciji.

Podijeli:

 

 

Vezane objave