Tvrtka Perpetuum Mobile, sa svojim partnerima PBZ Cardom, časopisom BUG te tvrtkama Symantec i Emmezeta pokrenula je projekt „Povjerenje u digitalnu ekonomiju“ u sklopu kojeg provodi istraživanje o povjerenju građana Hrvatske u digitalnu ekonomiju. Cilj je projekta doznati više o razmišljanju, motivaciji i eventualnoj zabrinutosti korisnika digitalnih dobara i usluga u Hrvatskoj.

Kratku anketu o povjerenju u digitalnu ekonomiju moguće je ispuniti na web stranici www.perpetuum.hr/povjerenje2017.Organizatori će analizu odgovora te rezultate istraživanja podijeliti s poslovnom zajednicom i medijima.

U sklopu prošlogodišnjeg projekta, anketu je ispunilo gotovo sedam tisuća građana Hrvatske i svojim odgovorima pokazalo kako prepoznaju prednosti koje digitalna ekonomija donosi, ali i ukazalo na dijelove koje ih muče, odnosno kojih se pribojavaju.

Prošlogodišnje istraživanje pokazalo je kako su građani Hrvatske otvoreni za sve prednosti digitalne ekonomije – od online bankinga, preko kupovine putem mobilnih uređaja. Istovremeno, pokazalo je i koliko su svjesni svih rizika koje ona donosi te kako su spremni štititi svoje osobne podatke. Također, građani se internetu i digitalnoj ekonomiji okreću tražeći prednosti u odnosu na klasičnu ekonomiju. Informiraju se o tome što se nudi i u konačnici donose odluke na temelju kriterija dostupnosti, brzine, bolje ponude i sigurnosti usluge”, podsjetio je na zaključke istraživanja član uprave Perpetuum Mobilea, Ivo Špigel.

Ove se godine projektu pridružila i Emmezeta koja će, kao partner projekta, troje najsretnijih sudionika ankete nagraditi s vrijednim poklon bonovima u vrijednosti od 2000, 1500 i 500 kuna.

Anketu je moguće ispuniti od 22. veljače do 19. ožujka na internetskoj stranici www.perpetuum.hr/povjerenje2017.

Podijeli:

 

Vezane objave