Posljednjih mjeseci zbog koronavirusa zabilježen je pad prodaje parkirališnih karata, ali zahvaljujući dolasku stranih turista, u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj je zabilježen znatan rast prodaje parkirnih karata. Najpopularnija hrvatska aplikacija za parkiranje PayDo približio se brojci od 200.000 korisnika, aktivna je u 77 hrvatskih gradova.

PayDo omogućuje plaćanje parkiranja bez naknade jer ne koristi SMS protokol, a posebno  koriste turisti kojima je to često jedini način mobilnog plaćanja parkiranja. To potvrđuju i podaci da je do sada najveći broj PayDo transakcija ostvaren upravo u turističkim regijama (Istra, Kvarner i Dalmacija) dok najviše korisnika u kontinentalnom dijelu osim Zagreba ima Osijek. Ove sezone u cijeloj Hrvatskoj drastično se povećao broj transakcija putem PayDo aplikacije dok je u turističkim središtima poput Rovinja, Pule, Opatije, Fažane, Tučepa i Orebića PayDo postao vodeći način plaćanja parkiranja. Najveći dnevni broj PayDo transakcija u 2020. godine zabilježen je već početkom srpnja dok je prošle godine taj broj ostvaren tek sredinom kolovoza.

PayDo nudi posebne pogodnosti za poslovne i privatne korisnike. Modul za poslovne korisnike dostupan na www.paydo.hr, omogućuje da svaka tvrtka registrira jedinstveni račun putem kojeg može upravljati plaćanjem parkiranja svojih zaposlenika i pripadajućih vozila, uz uštede i smanjivanje administracije (za sve kupovine obavljene putem poslovnog prepaid računa dobiva jedan račun na kraju mjeseca).

Građanima je omogućeno i plaćanje dnevnih parkirnih karti izdanih od strane kontrolora, ali i velikog broja posebnih parkirališnih karata poput mjesečnih, godišnjih, stanarskih, povlaštenih itd.

Podijeli:

 

Vezane objave