Ivica Puljak imao je od sudionika najbolje ocijenjeno predavanje na ovogodišnjem HrOUG-u

HrOUG je i ove godine organizirati najveće okupljanje Oracle zajednice u jugoistočnoj Europi. Od 15. do 18. listopada 2019. godine u Island hotelu Istra na otoku Sv. Andrije pored Rovinja održana je konferencija HrOUG 2019, višednevna međunarodna konferencija posvećena primjeni informacijske tehnologije u poslovanju. Konferenciju već 24. put zaredom organizira Hrvatska udruga Oracle korisnika (HrOUG). Ove je godine konferencija je okupila više od 400 sudionika, uglavnom Oracle poslovnog okruženja.

U tri dana koliko je trajala konferencija održano je više od 80 predavanja, Oracle Groundbreakers Tour, a u programu je bilo 20 Oracle ACE predavača te 10 predavača iz Oracle korporacije. Uz predavanja održan je i niz radionica.

Na konferenciji su stručnjaci iz Oracla prezentirali rješenje za komunalnu infrasturkturu grada bazirano na cloud integraciji autonomne baze podataka i autonomnog skladišta podataka Oracle Proxima City Showcase.

Oracle Proxima City Showcase, maketa

Prestižni predavači

Zanimljivost ovogodišnje HrOUG konferencije je dolazak preko 20 predavača iz Oracle ACE programa od kojih je 11 bilo u statusu Oracle ACE director. To su super iskusni predavači koji obavezno uređuju svoj blog, a niti jedan od njih nije zaposlen u Oracle korporaciji.

Uz predavače iz Oracle ACE programa konferenciji su prisustvovali i vrsni Oracle product manageri.

Prvi dan HrOUG konferencije održan je Oracle Groundbreaker’s Tour (OGB Tour) sa 5 vrsnih predavača na razne aktualne Oracle teme vezane uz bazu podataka, razvoj i cloud. Naime, ove godine HrOUG je ugostio prestižne predavače u okviru Oracle Groundbreaking Toura, jer je Hrvatska izabrana s još 6 europskih lokacija koje će ove godine pohoditi Tour.

U stručnom dijelu programa konferencije ove su godine održana tri keynote predavanja. Prvo keynote predavanje u okviru otvaranja konferencije u utorak održao je znanstvenik dr. sc. Ivica Puljak. Ostala tri keynote predavanja raspoređeni su po danima konferencije.

Oracle Groundbreakers Tour održan je drugi dan konferencije u srijedu 16. listopada u okviru kojega je 6 vrhunskih Oracle predavača iz Oracle ACE programa održaalo izuzetno aktualna predavanja (Za DBA, Developere, Managere). Upoznali su sudionike konferencije sa svim novitetima koji će se moći ćuti na ovogodišnjem Oracle Open Worldu koji će se održati manje od mjesec dana prije ovogodišnjeg HrOUG-a.

20 Oracle ACE predavača podigli su razinu ovogodišnjeg HrOUG-a

Dokaz o kvaliteti Oracle predavača je činjenica da su od 7 grupa predavanja u 3 najbolje ocjene dobili upravo Oracle product manageri, a u tri grupe predavači iz Oracle ACE programa. Najbolje ocijenjen keynote predavanje Future of Humankind and the Universe održao je na otvaranju konferencije dr. sc. Ivica Puljak.

Godišnja skupština Oracle zajednice

Redovna godišnja skupština se svake godine održava tijekom godišnje HrOUG konferencije. Skupštini prisustvuju “fizički” članovi udruge i osobe koje “pravni” članovi ovlaste za sudjelovanje na skupštini. Na skupštini predsjednik podnosi izvještaj o protekloj godini, te plan sa slijedećih godinu dana.

Osim odličnog stručnog programa HrOUG konferncija u sva tri dana ponudila je i dovoljno vremena za networking među sudionicima, kao i tradicionalni atraktivni zabavni program u kojem se ističe predstava Đurologija poznatog sarajevskog glumca, redatelja i pjevača sa slovenskom adresom Branka Đurića Đure.

Zabavni dio programa HrOUG-a ove je godine obilježio Branko Đurić Đuro u društvu s direktorom konferencije Davorom Rankovićem

Najbolje ocijenjena predavanja prema ocjenama samih sudionika su:

Grupa predavanjaIDOcjena predavačaOcjena predavanjaBroj anketaNaslov na engleskomIme autoraPrezime autoraTvrtka autora
Keynote1014,804,72112Future of Humankind and of the UniverseIvicaPuljakUniversity of Split
APEX2124,964,9328New to APEX – please have a seatLinoSchildenfeldAPEX R&D
BI&A3054,884,7415Oracle Database In-Memory ? Fast Analytics In Real TimeAndyRivenesOracle
BP & SS4044,924,9948JSON in the Oracle Database: what it it and when should I use it?BedaHammerschmidtOracle
DBA6145,005,0036Why do we learn a low level approach? The history of APEX upgrade that went terribly wrong.KamilStawiarskiORA-600
RAZVOJ7105,005,0047SQL Syntax: Oracle vs. ANSI. Fight!AlexNuijtenallAPEX
OGB TOUR9084,874,8732The Machine Learning behind Autonomous DatabaseSandeshRaoOracle

 

Podijeli:

 

Vezane objave